Bonibonlu Kurabiye


  • Ağızda dağılan kurabiyeler hep favorim olmuştur. Görüntüsü kadar lezzeti de harika oluyor.. Bonibonlu kurabiyeler doğum günü masalarınıza  görüntüleri ile güzellik ve renk katacaklar.Bu nefis kurabiyeleri çocuklarınızın en özel ve anlamlı günlerinde yapmak isterseniz tarifini sizlerle de paylaşıyorum...

  • Bonibonlu Kurabiye Malzemeleri;
  • 🍪200 gr oda sıcaklığında tereyağı

  • 🍪1 çay bardağı sıvı yağ 
  • 🍪1 adet yumurta
  • 🍪1su bardağı pudra şekeri 

  • 🍪1 paket vanilya

  • 🍪3,5 4 su bardağına yakın elenmiş un
  • 🍪2yemek kaşığı kakao
  • 🍪Parmaklarınızın ucu ile (azıcık kabartma tozu)
  • 👀 Gözler için; 
  • Renkli Bonibonlar
  • Fiyonk için; 
  • Fiyonklu  Kraker
  • NOT;Hamuru iki parçaya ayırın. Bir parçasına kakoo ekleyip iki farklı çeşit kurabiye yapabilirsiniz .
  • 🍪Kurabiye 🍪 Nasıl Hazırlanır; 
  • Yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağını sıvıyağ ve yumurtayı koyun.
  • Daha sonra sıvıyağı ve diğer malzemeleri koyup ele yapışmayacak yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 1 saat buzdolabında bekletin.
  •  Bekleyen hamurun yarım santim kalınlığında açıp yuvarlak kalıp yada su bardağı ile kesip bonibonlarla gözlerini .krakerler ile detokalarını yapın.Kakaolu olanlar için de hamurun yarısına kakao ekleyip yuvarlak top şeklinde şekillendirip üzerine bonibonlar batırın.Önceden ısıtılmamış 150 derecelik fırında pişirin. 
  • Afiyet olsun





Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 yorum :

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.