Biberli Lorlu Ekmek Tarifi
Yöresel Lezzetlerimizin tadı hep mi bu kadar güzel olur. Hatay’ın meşhur biberli ekmeği çok meşhurdur. İç malzemesini biraz kendi damak tadıma göre çeşitlendirdim.
Ortaya nefis mi nefis yemesine doyum olmayan yumuşacık hamurunun üzerindeki muhteşem harcının damaklarda bıraktığı lezzet müthiş Sizlere de tavsiye ederim 👌👌👌
Biberli Harcının malzemesi;
2 tane orta boy soğan
3 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik
1 yemek kaşığı susam
1 çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
Yeterince tuz
1 çay bardağı ceviz
1 su bardağı böreklik lor peyniri
Hamurun Malzemeleri;
3 su bardağı ılık su
1paket maya ( yaş yada kuru)
1 tatlı kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Hafif ele yapışacak kıvama gelene kadar un.
Biberli Ekmek Nasıl Yapılır;
Derin yoğurma kabına mayayı şekeri ve ılık suyumuzu koyalım.
Elimizle mayayı eritelim.
Tuzunu ve zeytinyağını da ekleyip ununu kontrollü olarak ekleyerek hafif ele yapışacak kıvama gelene kadar un ekleyelim.
Hamurumuzu 1 saat üzerini örtüp mayalanmaya bırakalım.
Biberli Ekmeğin üzeri için harcı hazırlayalım.
Soğanları rondaya koyalım.
Biber salçasını , susam hariç tüm baharatları ve cevizleri , zeytinyağının yarısını koyup sürülme kıvamına gelene kadar çekelim.
Çektiğiniz harca kalan yağı ,susamı ve lor peynirini ilave edelim. Harcınız hazır.
Mayalan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp elinizle un yardımı ile
tatlı tabağı büyüklüğünde açalım..
Üzerine 1 yemek kaşığı biberli harçtan sürelim. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Afiyet olsun.
Kategori
EKMEKLER
Yorum Bırakın
Hiç yorum yok :
Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.