Biberli Lorlu Ekmek Tarifi




Yöresel Lezzetlerimizin tadı hep mi bu kadar güzel olur. Hatay’ın meşhur biberli ekmeği çok meşhurdur. İç malzemesini biraz kendi damak tadıma göre çeşitlendirdim.
Ortaya nefis mi nefis yemesine doyum olmayan yumuşacık hamurunun üzerindeki muhteşem harcının damaklarda bıraktığı lezzet müthiş Sizlere de tavsiye ederim 👌👌👌

Biberli  Harcının malzemesi;
2 tane orta boy soğan 
3 yemek kaşığı biber salçası 
1 su bardağı zeytinyağı 
1 tatlı kaşığı kekik 
1 yemek kaşığı susam 
1 çay kaşığı kimyon 
Yarım çay kaşığı karabiber 
Yeterince tuz
1 çay bardağı ceviz
1 su bardağı böreklik lor peyniri 

Hamurun Malzemeleri;
3 su bardağı ılık su 
1paket maya ( yaş yada kuru)
1 tatlı kaşığı şeker 
1,5 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı 
Hafif ele yapışacak kıvama gelene kadar un.

Biberli Ekmek Nasıl Yapılır; 

Derin yoğurma kabına mayayı şekeri ve ılık suyumuzu koyalım. 
Elimizle mayayı eritelim.
Tuzunu ve zeytinyağını da ekleyip ununu kontrollü olarak ekleyerek hafif ele yapışacak kıvama gelene kadar un ekleyelim.

 Hamurumuzu 1 saat üzerini örtüp mayalanmaya bırakalım.
Biberli Ekmeğin üzeri için harcı hazırlayalım. 
Soğanları rondaya koyalım. 
Biber salçasını , susam hariç tüm baharatları ve cevizleri  , zeytinyağının yarısını koyup sürülme kıvamına gelene kadar çekelim.

Çektiğiniz harca kalan yağı ,susamı ve lor peynirini ilave edelim. Harcınız hazır.
Mayalan hamurdan  mandalina büyüklüğünde parçalar alıp elinizle un yardımı ile
tatlı tabağı büyüklüğünde açalım..
Üzerine 1 yemek kaşığı biberli harçtan sürelim. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Afiyet olsun.








Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Hiç yorum yok :

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.