Cevizli Acıka (Acuka)


Çocukluğumun lezzetlerindendir acıka. 
İçi bol baharatlı ( kendine has baharatı vardı)sarımsaklı cevizli
ve içine margarin koyularak yapılan kahvaltı sofralarının vazgeçilmezidir.
Ben daha sağlıklı olan zeytinyağı ile yapıyorum.Tercih size kalmış ister zeytinyağı isterseniz de yumuşak margarin kullanarak yapmanız da mümkün .
Kahvaltıda kızarmış ekmek ile yemesi çok keyifli oluyor. Size de tavsiye ederim.

Cevizli Acuka Malzemeleri;
su bardağı ev yapımı 
tatlı biber salçası ( salçayı kendim yaptım)
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı zeytinyağı 
1 tatlı kaşığı kekik 
1çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığından daha az kimyon
1çay kaşığı nane
1çay kaşığı çemen 
1 çay kaşığından daha az karabiber 
1 çay bardağı galeta unu
3 adet ezilmiş sarımsak 
NOT;
Aktardan acıka baharatı alıp sadece acıka baharatını kullanarakta yapabilirsiniz 

Ev yapımı acıka nasıl yapılır;
Tüm malzemeyi rondoya koyalım. 
Zeytinyağını da ekleyelim .
Cevizler dişe gelecek kadar olana kadar robottan çekelim.
Kavanoza koyup buzdolabında saklayalım.
Afiyet olsun .
Biber Salçası Tarifime Buradan Ulaşabilirsiniz Biber Salçası Tarifim







                                                               Yapım Aşamaları


Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 yorum :

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.