Badem Sütü Nasıl Yapılır





Çiğ bademden yapılan içimi çok ferah ve yapımı oldukça pratik çocuklarım için badem sütü yaptım.

Bademin özünü çıkararak yapılan badem sütü  renk ve kıvam olarak inek sütünden hiç bir farkı yok.

Sadece içerken tadında hafiften bademin aroması hissediliyor.

Tadı tatsız gelirse bal ile tatlandırabilirsiniz .

Badem Sütü Nasıl Yapılır;
Malzemeleri;
1 su bardağı çiğ badem(12 saat suda bekleyecekler)
4 su bardağı su
İnce tülbent ve blandıra veya rondoya ihtiyacınız var.

1su bardağı bademin üzerine üzerine çıkacak kadar su koyup geceden sabaha kadar yaklaşık 10-12 saat kadar suda bekletin.

Bu işlem bademlerinizi yumuşamasını sağlayacaktır.
Suda Bekleyen bademlerinizi süzgeç ile süzün.

Bademleri ve 4 bardak suyu rondoya  yada bilandıra koyup  süt rengini alana kadar çekin.
İnçe tülbent ile suyunu iyice sıkın. Çıkan badem sütünü isteğinize göre bal ile tadlandırıp servis yapın. Afiyet olsun.
NOT:
Sadece sütünü içeceksiniz. Badem posasınızı atmayın güneşte kurutup badem kurabiyesi yaparak veya keklerinizde kullanabilirsiniz .Afiyet Olsun.











Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 yorum :

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.