Kışlık Domates Sosu Nasıl Yapılır


Eylül ayına girmiş bulunmakla birlikte sonbaharın verdiği serinliği akşamları hissediyoruz. Kış için ise hazırlıklar devam ediyor. 

Kışın yemek yaparken işimize çok yarayacak en doğalından en kırmızısından domatesler bulmuşken bu senede domates soslarımı yaptım. 

Soslarımı; 
yemeklerde  salça yerine ,kızartmaların üzerine, ve menemen olarak kullanıyorum. Kışın sera domatesler almak yok çünkü ihtiyaçta yok. 

Bu sene küçüklü büyüklü 50 kavanoz domates soslarım hazır.
 Ağız tadıyla huzurla yemek için inşAllah.
Sizler için en pratik yöntemle yaptığım soslarım kayınvalidemin tarifi üzerine ;

Kışlık Domates Malzemeleri;
🍅10 kg domates üzerinden 
🍅1 çay bardağı zeytinyağı 
🍅2 çorba kaşığı tuz
🍅1 çorba kaşığı şeker( gazını alması ve lezzet vermesi için tercih ediyorum)

Not: Kavanoz ve kapaklarınız yeni  olursa tutmama riski yok. Ben kavanoz kapaklarımın bir çoğunu yeni aldım. Paslı olmamalı.
Kavanozlarınızın içi ve kapakları nemli olmamalı 
Kavanozlarımın ağız kısmını kontrol ettim çatlak kırık yoktu. Geçen senelikleri kullandım. 


Kışlık Domates Sosu Nasıl Yapılır;

Domatesleri Yıkayın.
Kabuklarını soymadan 4 e bölün.

Rondoya yeterince koyup püre olana kadar çekin. 
Derin tencereye koyup kaynatamayan başlayınca 20 dk tutun. 

Zeytinyağını tuzunu şekerini ilave edip 10 dk daha kaynatın. Kavanozlara sıcağı ile koyup sıkıca ağzını ters çevirip soğuyana kadar bekletin. 

Konservelerin tutup tutmadığını kontrol etmeyi unutmayın. Tutmayan olursa yine kaynatıp farklı kavanoz ve kapak ile değiştirip yine vakumlayın. 
Şimdiden Afiyet olsun 





Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 yorum :

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.