Limonlu Haşhaşlı Kek
Nefis bir kek tarifim var sizlere
Hem limonlu hem de haşhaşlı .
Yerken tadına doyum olmayan üzerindeki limon sosunun verdiği ekşimsi tad ise muhteşem .
Kekin aroması ve yerken haşhaşın verdiği minik çıtlama sesleri mükemmel yedikçe yiyesin geliyor
Ben çok sevdim bu keki
.Size de tavsiye ederim ferah ferah bir lezzet şimdiden afiyetler dilerim.
Fırın sıcaklığı 170 derece olacak
Buyrun Malzemeler;
3 orta boy oda sıcaklığında yumurta
1su bardağı + 3yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı haşhaş
1 çay bardağı sıvıyağ
🍋2 adet limon rendesi
1paket vanilya
1paket kabartma tozu
3yemek kaşığı limon suyu
2su bardağı kadar un yeterli geldi.
benim harç malzememe sizler azaltabilir veya arttırabilirsiniz .(un miktarı değişkenlik
gösterebilir sıvı malzeme ve yumurtanın büyüklüğüne göre )
Limon sosu Nasıl Yapılır;
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
3 yemek kaşığı şeker
1 silme yemek kaşığı nişasta
🍋2 limon suyu ve rendesi
1 silme çay kaşığı zerdeçal veya çok az (istediğiniz rengi yakalayana kadar sarı gıda boyası(sarı renk vermesi için)
1 paket vanilya
Limon Soslu Haşhaşlı Kek Nasıl Yapılır;
🍋Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.
🍋Diğer malzemeleride sırasıyla ekleyin.
🍋Son olarak da elenmiş unu vanilya ve kabartma tozunu da ilave edip kalıbınızı tereyağı ile yağlayın .
🍋1yemek kaşığı kadar unuda kalıbınızın heryerine gelecek şekilde yayıp fazla olanını dökün.
🍋Kek harcınızı kalıba döküp kekinizi Fırında içini çekene kadar pişirin .
AFİYET OLSUN
It is very nice pie
YanıtlaSilBön.
YanıtlaSil