İzmir Bombası (Atom Kurabiye) Tarifi



İzmir’in meşhur lezzetlerinden atom diğer adı ile İzmir Bombası tarifim var sizlere. 
İçi  bol akışkan çikolata dolgulu ,üzeri incecik hamuru ile çayın yanında çikolatalı tatlar sevenler için rüya gibi bir lezzet. 

Benim de ilk denememdi ve sonuç muhteşem oldu.

Yerken ağzınız da önce çıtır çıtır kurabiye hamuru sonra akışken çikolatası ile bu kurabiye sizi sizden alacak favoriniz olacak.

İzmir Bombası ( Atom) Kurabiye Malzemeleri;
💥Yarım su bardağı ılık su
💥2 yemek kaşığı sıvıyağ 
💥1 yemek kaşığı şeker
💥1paket vanilya 
💥1,5 su bardağı kadar un.
(Un miktarı sıvı malzemeye göre değişkenlik gösterebilir. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar un)

İçi için ;
Nutella yada sarelle vb sürülebilir çikolata.

İzmir Bombası Nasıl Yapılır;

Hamuru yoğurmadan önce sürülebilir çikolatanızı buzdolabına koyun. 
Kurabiye hamurunun için de erimemesi içince daha düzgün şekil verebilmek için.

Kurabiye Hamuru Nasıl Hazırlanır;

Yarım bardak ılık suyu sıvıyağı ve şekeri vanilyayı yoğurma kabına alıp karıştırın. 

Yavaş yavaş unu ilave edin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.

Üzerini örtüp 20 dk kadar dinlendirin. 
Dinlenen hamurdan 16 küçük bezeler yapın çay tabağı büyüklüğünde incecik açın içine 
açtığınız bezenin içine 
1 tatlı kaşığı çikolata koyup poğaça yapar gibi büzerek kapatın fazla kalan hamuru bıçak ile kesin. 

Önceden ısıtılmış 250 derece fırın sıcaklığını 220 dereceye düşürüp 4 -5 dk kadar kurabiyeleri pişirin
Üzeri hafif çil çil olunca ( açık kahverengi kabarcıklar) hemen fırından alın. 

NOT; Burası çok önemli 
Pişerken  fırının 
yanından ayrılmayın kurabiyeler çok fırında kalırsa içindeki çikolatalar sertleştir.






Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 yorum :

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.