Çiğ(Çi) Börek Tarifi
Çiğ Börek Adını İçinde ki kıymasının Çiğ Olmasından Alıyor.Çıtır Çıtır Puf Puf Balon Gibi Kabaran Çok Lezzetli Börekler Oluyor. Bu böreği yaparken en keyifli yanı balon gibi kabarmaları. Şaşırtıcı ama gerçek 👌👌👌Çok güzel kabarıyorlar.
Mayalıda Yapılıyor Maya Kullanmadanda Yapabilirsiniz.
Ben Mayasız Daha Pratik Olanını Tercih Ettim.Daha Öncede Yapmıştım Tadı Damağımızda Kalmıştı.İlk Fırsatta yine yaptım.Çıtır Çıtır Çok Lezzetli Oluyor.
Biz Kahvaltıya Yaptık.
Çay ve kahvaltılıklar ile harika oluyor. Bence 5 çaylarına da çok yakışıyor. Misafirlerinizede yapıp gönül rahatlığıyla ile ikram edebilirsiniz.
Gerçekten Çok Lezzetli Oluyor
Muhakkak Denemelisiniz.Herkesin Evinde Olan Malzemelerden Yapılıyor olmasıda güzel tarafı Sizlerde
Sizlerde Yapmak İsterseniz. Buyurun
Hamurunun Malzemeleri;
1,5 su bardağı oda sıcaklığında su
Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur olana kadar elenmiş un
Yeterince Tuz
1 yemek kaşığı sirke
İç malzemesi için;
350 gr dana kıyma
1adet ince kıyılmış soğan , yarım çay bardağı kadar su
tuz ,karabiber
Kızartmak için: Sıvıyağ
Kıymalı harcının hazırlanması:
Soğanları rendeleyin .Kıymayı tuzunu karabiberini, suyunu ekleyin .
İyice karıştırın.Harcınız hazır.
Çiğ Börek Nasıl Yapılır:
Tüm malzemelerle kulak memesinden biraz daha sert bir hamur yoğurun.
30 dk dinlendirip bezelere ayırıp fotoğraftaki gibi tatlı tabağı büyüklüğünde açıp içine kıyma koyup derin tencerede kızdırılmış bol yağda altını üstünü kızartın.
Afiyet olsun.
Bonne site et bonne tarife merci a vous...
YanıtlaSilOn numara beş yıldız...
YanıtlaSilGuzell
YanıtlaSilOooo nefis miss
YanıtlaSilGut en taq
YanıtlaSilResmen mest olsun bayıldım yaa ...
YanıtlaSilÇok lezzeti oluyor.
YanıtlaSil