Salatalık Turşusu Yapımı( Sıcak su ile)



Bu sene salatalık turşusunu ilk defa  kaynar su ile yaptım. Klasik turşudan tek farkı içme suyunu kaynatıp kaynar kaynar kavanozlara dökmek.Her sene kış hazırlıklarım içerisinde turşumu da yaparım. Bu sefer değişiklik yaparak bu tarif üzerinden yaptım.
Sizlerde denemek isterseniz buyrun 
Salatalık Turşusu Malzeme Listesi;
🥒1kg kornişon salatalık 
🥒1yemek kaşığı kaya tuzu( turşuluk tuz)
🥒Sıcak kaynamış içme suyu
🥒5-6 adet soyulmuş sarımsak
🥒1çay bardağından 2 parmak eksik  elma sirkesi
🥒(İsteğe göre 1 adet limon tuzu) 

🥒Salatalık Turşusu Nasıl Yapılır;
Öncelikle Suyumuzu fokur fokur kaynatalım.

Salatalıkları yıkayıp sap kısımlarını keselim.
1kg lık kavanozlara boşluk kalmayacak şekilde yerleştirelim.
Aralarına sarımsak koyalım.
Üzerine 1 yemek kaşığı kaya tuzu ilave edelim.1 çay bardağı sirkesini ilave edelim.Son olarak ağzına kadar kaynamış içme suyunu ilave edip yeni kavanoz kapağı ile ağzını sıkıca kapatıp ters çevirelim. 10 gün sonra turşumuz yemeye hazır. Afiyet olsun.














 

Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 yorum :

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.