Karanfilli Ayva Reçeli Tarifi
Ayvanın zamanı artık yavaş yavaş geçiyor. Suları artık eskisi gibi değil. Bende bu hafta kurulan pazarda çok güzel ayvalar görünce dayanamadım aldım. Ayvayı çok severim. Reçelini ise ailecek çok severiz. Reçeller KAHVALTILARIMIZIN olmazsa olmazıdır.Karanfilli ise ilk defa denedim çokta güzel bir aroma kattı. Umarım sizde beğenirsiniz tam kıvamında tam da istediğim lezzette Ayva Reçelim Şuan Tüm ihtişamıyla karşınızda duruyor sizde yapmak isterseniz Buyrun Tarifi;
- 1 kg Ayva
- 5 Su Bardağı su
- 5 su Bardağı toz şeker
- Yarım limon suyu veya çay kasıgının ucu ile limon tuzu
- Ayva Çekirdekleri(doğal kırmızı renk vermesi için.
- 1tatlı kaşığı karanfil
- Öncelikle Ayva reçelimizin şurubunu hazırlayalım.
- Tencereye 5su bardağı şekeri ve 5 su bardağı suyu koyup şurubu
- kaynamaya bırakalım.
- Şurup kaynamaya başlayınca kabuklarını soyup Küp Küp doğradığımız ayvaları ilave edelim.
- Tül parçasına koyduğunuz ayva çekirdeklerini de koyalım .
- Reçeli orta hararetli ocakta Kaynamaya Bırakalım.
- Reçel Köpük Köpük olunca artık kıvamına bakma zamanı gelmiştir.
- Ufak bir Çay Tabağına 1 yemek Kaşığı kadar reçel alıp soğuk bir yerde 10 dk kadar bekletelim.
- Parmağınızla kıvamına Bakalım
- İstediğiniz Kıvama Gelmişse Limon suyunu Sıkalım.
- 5 dk Kadar Daha Kaynatıp Ocağın Altını Kapatalım
- İçindeki Çekirdeklerin olduğu tülü alalım.
- Yaza saklamak istiyorsanız eğer Sıcakken Kavanoza koyup ters çevirelim
- NOT;
- Reçeli yaparken Metal kaşık kullanmayın.
- Tahta Kaşık Kullanın.
- Reçel Kaynarken Üzerindeki Biriken Köpükleri Tahta Kaşık Yardımıyla Alabilirsiniz.
- Reçelin rengini sadece ayva çekirdeklerini kullanarak Sağladım.
- Herhangi bir gıda Boyası kullanmadan
- Kırmızı Doğal renk elde ettim.
Karanfilli Ayva Reçeli Malzemeleri;
Karanfilli Ayva Reçeli Nasıl Yapılır;
Kategori
REÇELLER
Yorum Bırakın
Hiç yorum yok :
Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.