Hamsi Pilaki (Buğulama)Tarifi
Balık mevsimi geçmeden bu lezzetli Pilaki tarifimi kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. Çok hafif oluyor özellikle diyette olanlar için ideal bir tarif. Biz sofralarımızdan eksik etmeyiz Balığı haftada 1 kez yemeye Özen gösteriyoruz. Sizde yapmak isterseniz buyrun
Hamsi Pilaki(buğulama) Malzemeleri;
1 kg ayıklanmış hamsi
2adet orta boy patates
1adet domates
1tutam maydanoz
1tane kırmızı soğan
Karabiber pulbiber
yeterince tuz
1tane limon
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı Zeytinyağı
Hamsi Pilaki Nasıl Yapılır;
Hamsileri tepsiye dizin
Üzerlerine soğanı ve diğer malzemeleride yuvarlak olarak doğrayıp son olarakta tuzlu suyunu döküp
Üzerinede Zeytinyağı gezdirip önceden ısıtılmış Fırında patatesler yumuşayana kadar pişirin.
Not; tepsinin üzerine aliminyum folyo Sarıpta fırına koyabilirsiniz. Ben kullanmadım
afiyet olsun
Kategori
BALIK YEMEKLERİ
Nefis olmuş hamsi buğulama.ama balık sezonu bitti.senete inşallah...mutlaka deneyecegim..
YanıtlaSilCok guzel
YanıtlaSil