Hamsi Pilaki (Buğulama)Tarifi


Balık mevsimi geçmeden bu lezzetli Pilaki tarifimi kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. Çok hafif oluyor özellikle diyette olanlar için ideal bir tarif. Biz sofralarımızdan eksik etmeyiz Balığı haftada 1 kez yemeye Özen gösteriyoruz. Sizde yapmak isterseniz buyrun
Hamsi Pilaki(buğulama) Malzemeleri;
1 kg ayıklanmış hamsi 
2adet orta boy patates 
1adet domates
1tutam maydanoz
1tane kırmızı soğan
Karabiber pulbiber 
yeterince tuz
1tane limon
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı Zeytinyağı

Hamsi Pilaki Nasıl Yapılır;
Hamsileri tepsiye dizin
Üzerlerine soğanı ve diğer malzemeleride yuvarlak olarak doğrayıp son olarakta tuzlu suyunu döküp
Üzerinede Zeytinyağı gezdirip önceden ısıtılmış Fırında patatesler yumuşayana kadar pişirin.
Not; tepsinin üzerine aliminyum folyo Sarıpta fırına koyabilirsiniz. Ben kullanmadım
afiyet olsun






Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 yorum :

  1. Nefis olmuş hamsi buğulama.ama balık sezonu bitti.senete inşallah...mutlaka deneyecegim..

    YanıtlaSil

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.