Revani Tatlısı

Görüntüsü kadar tadınıda inanılmaz severim

Revani Tatlısı Tarifi'nin Malzemeleri
Kek için;

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 tatlı kasığı kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 limon rendesi yada portakal rendesi 
Şerbet için;

3 su bardağı su
3 su bardağı seker
yarım limon suyu

Revani Tatlısı Tarifi'nin Yapılışı
İlk olarak şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır. Kek malzemeleri ile kek güzelce, önce yumurta ve şekeri olmak üzere çırpılır. Sonra diğerleri
ilave edilir. 170 C’de üstü kızarana dek pişirilir.Fırından çıkan kek dilimlere kesilir ve sıcak kekin üstüne soğumuş şerbet dökülür, isterseniz Hindistan cevizi serperek servis yapılır. Afiyet olsun. [ PÜF NOKTASI BEN ÜZERİNE PEKMEZ SÜRÜYORUM 3-4 YEMEK KAŞIGI KADAR FIRINA VERMEDEN ÖNCE wink ifade simgesi ( borcamınız küçükse bu tarif büyükse malzemeyi iki katı yapın
Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Hiç yorum yok :

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.