Kiraz Reçeli


Ilk defa Yaptım kiraz reçelini.vişne reçelinden tek farklı daha tatlı olması.vişne daha ekşi olduğu için ekşi sevenler için daha ideal olabilir ancak kiraz reçelimde gayet güzel oldu.bizde hemen tükendi
Malzemeler:
1kg kiraz
750 gr toz şeker
6 damla limon


Yapılışı:
kirazların çekirdeklerini çıkartın.
Tencereye koyun.
Üzerine şekeri döküp bir gün bekletin ki suyunubıraksın çünkü su eklemeden yapıcaz.suyunu bırakan kirazlarımızı önce orta hararetli ateşte kaynamaya başlayınca da Kısık ateşte kıvama gelene kadar kaynatın.kıvama gelen reçele limon suyu damlatıpbir taşım daha kaynatıp Altını Kapatın.soğuyunca kavanoza koyun
Afiyet olsun

Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Hiç yorum yok :

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.