Elma Dilimli Kayısı Reçeli
Reçeller Arasında hiç şüphesiz en çok severek yediğim reçeller Arasında ilk Sırada yerini alıyor Kayısı reçeli.ailecek çok seviyoruz ve çok çabuk tükeniyor.çok şekerli Yapmıyorum reçelleri birebir koymuyorum daha güzel oluyor genzimizi yakmıyor en azından sizlerde yapmak isterseniz buyrun malzemeleri
1kg Kayısı çok sert olmayacak
750 gr toz şeker
Çeyrek limon damlası( Altını kapatmaya 5 dakika kala)
Yapılışı; kayısıları elma dilimi doğrayıp üzerine şekerini döküp 1gün bekletin.önce orta sonra Kısık ateşte kıvam alana kadar pişirin.
NOT:arada tencereyi sallayın ki reçeliniz de Oluşan köpükler yok olsun.sizede afiyetler olsun😉
Yorum Bırakın
Hiç yorum yok :
Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.