Elma Dilimli Kayısı Reçeli






Reçeller Arasında hiç şüphesiz en çok severek yediğim reçeller Arasında ilk Sırada yerini alıyor Kayısı reçeli.ailecek çok seviyoruz ve çok çabuk tükeniyor.çok şekerli Yapmıyorum reçelleri birebir koymuyorum daha güzel oluyor genzimizi yakmıyor en azından sizlerde yapmak isterseniz buyrun malzemeleri 
1kg Kayısı çok sert olmayacak 
750 gr toz şeker 
Çeyrek limon damlası( Altını kapatmaya 5 dakika kala)
Yapılışı; kayısıları elma dilimi doğrayıp üzerine şekerini döküp 1gün bekletin.önce orta sonra Kısık ateşte kıvam alana kadar pişirin.
NOT:arada tencereyi sallayın ki  reçeliniz de Oluşan köpükler yok olsun.sizede afiyetler olsun😉


Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Hiç yorum yok :

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.