Milföyden Elmalı Gül

Yabancı bir internet sitesinde gördüm ve ben de hemen denemeliyim dedim ve kendimi saat 21: 00 den sonra mutfağa attım. Eşim de Limonata istemişti. Yanında da güzel gider diye düşündüm. 
Saat 22: 30 da Hazırdı. Bu saatte de yenmez ama e yapmısken tadına bakayım dedim hepsini mideye indirdim maalesef. Ne yapalım diğer günler telafi edilecek muhakkak oburlugum.Zaten doğum da aldığım kilolarımdan kurtulamadım. Muhakkak 1 hafta hamur işinden uzak durmalıyım.Pztesi baslıcak tabiki haftanın ilk günü olduğu için değil yarın doğum gününe davetli olduğumuz için.  Yenilecek içilecek haliyle.Her neyse Siz merak ediyorsunuz tarifi çok basit yapımı. Unutmadan Yaparken bizim ufaklık (Arda) Ağlama ya başladı tek elimde yaptım malesef . Bir elim hamur da diger kucagımda benim tosuncuğum .Umarım beğenmiş sinizdir.Bu sefer de oğluşum la birlikte yapmış olduk.
yinede fena görünmüyorlar degilmi😊..kızım babasıyla dışarıdaydı.onlarada sürpriz oldu.Tamam tamam veriyorum Listeyi çok uzattım. 
Malzemeleri : 
Milföy hamuru 
2adet Kırmızı elma
2 yemek kaşığı kadar kayısı reçeli (püresi)
Üzerine : Pudra şekeri
Yapılışı :
1: Elmaları fotoğraf taki gibi ince ince dilimleyin. Derin bir kabın içerisine koyun. Üzerine yarım limon suyu sıkıp yarım çay bardağı kadar su koyup 3 dk mikro dalga fırında pişirin. (Mikro dalga fırın yoksa evinizde hafif haşlama işlemini ocakta da yapabilirsiniz. ) Haşlama işleminden sonra elmaları  süzün ki sulu kalmasın. 
2:  2 yemek kaşığı kayısı reçelinin içine 2 yemek kaşığı kadar su koyup 1dk mikrodalga da pişirin . çıkardık tan sonra kaşıkla iyice ezip püre kıvamına getirin.
3: Tezgaha un serpip milföy hamurunu 4 parmak kalınlığında uzunlamasına kesin.
4: Üzerlerine kayısı püresi sürüp elmaları dizin.Fotoğraftaki gibi katlayıp rulo şeklinde sararak gül şekli verin.Önceden ısıtılmış 180 ' fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Üzerine pudra şekeri eleyip servis yapın.
 AFİYET OLSUN



AYRINTILI YAPIM AŞAMALARI

Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 yorum :

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.