Karamelli Kedidilli Muhallebi
Merhaba Sevgili Takipçilerim Uzun Bir Aradan Sonra Arşivimde Sırası nı Bekleyen Tarifimi Nihayet Bugün Yayına Alıyorum. Bebeğim olduktan sonra eskisi gibi sık tarif yayınlayamıyorum. Göründüğü gibi kolay değil. Yapım Aşamaları Fotoğraflandırma Montajlama Tarifi Yazma vs.uzun sürüyor haliyle. Her neyse Gelelim Bu Nefis Karamelli Muhallebi Tarifimize icerisine krema da girince ortaya harika bir lezzet çıkıyor. Deneyin sizlerde çok seveceksiniz. Hemen geçiyorum malzemeleri ve Yapılışına.
Lütfen not alın bu tarifimi .Yabana atılacak bir tarif değil.
Kremalı Muhallebisi için Gerekli Malzemeler;
1 kg yağlı süt
1su bardağından 2 parmak eksik elenmiş un
1 su bardağı toz şeker
2 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
1paket 200 ml sıvı krema(muhallebi nin içine koyulacak)
Karamel için Gerekli Malzemeler:
1su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1paket 200 ml krema(Karamel in içine koyulacak)
Ara malzemesi: Kedidili yada muz
üzerine; ceviz veya bolca dövülmüş fındık
Karamelin Hazırlanması:
Tavaya şekeri koyun .Eriyene kadar tahta kaşıkla karıştırın. Şekeri yakmamaya özen gösterin. Şeker tamamen eriyene 1 paket sıvı kremayı ilave edin.Krema eklenince şeker yine sertleşecektir tekrar karıştırmaya devam edin
Şeker tamamen eriyip karamel halini alınca tereyağı ekleyip ocağın altını kapatın. Ilıyınca muhallebi nin üzerine paylaştırın.
Yapılışı:
Muhallebisi için: Öncelikle sütü unu şekeri tencereye koyun . Göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan almaya yakın tereyağı nı ve vanilyasını ekleyin.Ocaktan alın. 15 dk kadar yani sıcaklığı çıkana kadar bekletin.Daha sonra 1 paket sıvı kremayı muhallebi ye koyup iyice muhallebi ye yedirin.Kupların yarısına muhallebi dökün Kedidil lerini yada muz üzerine arasına koyun.Tekrar Muhallebi dökün. Soğuduktan sonra üzerine karamel döküp fındık veya ceviz ile süsleyip 30 dk sonra servis yapın. Afiyet olsun.
AYRINTILI YAPIM AŞAMALARI
My favoritte dessert
YanıtlaSil