Kedidilli Meyve Püreli Tiramisu
Merhabalar Bugün Sizlere Bir İtalyan Lezzeti Olan Bir Tiramisu Tarifi Vermek İstiyorum.Ben Biraz Farklı Yaptım Bu Sefer. Aslında Farkı Sadece Meyve Püresi Kullanmam. Böyle biraz daha pastavari oldu.Püre koymadan aynı tarif üzerinden sadesinide yapabilirsiniz. Biz Tiramisuyu hafif bir pasta olduğu için severek yiyoruz.Umarım sizlerde bu tarifimle beğenirsiniz.
Malzemeleri :
1paket Kedidili bisküvi
Kreması İçin:
4su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1yumurta sarısı
1 paket vanilya
Yeterince şeker (Yarım su bardağı kadar yetmezse damak tadınıza göre arttırabilir)
250 gr mascorpone peyniri yada tuzsuz labne peyniri
Kedidillerini ıslatmak için :
1 yemek kaşığı Nescafe
1su bardağı oda sıcaklığında süt
Meyve Püresi için:
200 gr çilek 125 gr frambuaz 2yemek kaşığı pudra şekeri (çilek ve frambuazı rondoya koyup üzerlerine pudra şekeri döküp püre olana kadar çekin.)
Üzerine : kakao ve frambuaz
Hazırlanması:
1: Öncelikle krema malzemelerinden kremayı yapın. Krema nın kıvamı cıvık olursa biraz süt ve nişasta ile açarak kıvamını ayarlayabilirsiniz.Krema olunca ve biraz ılıyınca mascorpone peyniri nı ilave ederek pürüzsüz bir krema olana kadar karıştırın.
2: 26 cm lik kelepçeli kalıbın zeminine Kedidillerini nescafeli sutle ıslatarak yerleştirin. (Islatma işlemini çok hızlı yapın ki kedi dilleri çok yumuşamasın) kremayı döküp krema nın üzerine meyve püresi dökün. Bir kat daha Kedidili koyup son olarak da krema yı üzerine döküp buzdolabında 1 kaç saat soğuyunca ya kadar bekletin.Servis yapmadan önce üzerine kakao eleyin.Frambuaz ile süsleyin.
AFİYET OLSUN
Kategori
PASTALAR
Yorum Bırakın
Hiç yorum yok :
Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.