UN HELVASI TARİFİ
Uzun süredir yapmıyordum un helvasını. Son günlerde paylaşım sayfalarında sıkça gözüme çarpar oldu. Geçen Aksam yine görünce dayanamadım ve kendimi mutfakta buldum.Sonrası malum zaten :)
Sizlerde Yapmak isterseniz Buyrun Tarifi :
Malzemeleri :
🌺2su bardağı un
🌺2 yemek kaşığı Tereyağ
🌺1 çay Bardağı sıvıyağ
Şerbeti için:
🌺1,5 su bardağı şeker
🌺1,5 su bardağı su veya süt
Un Helvası Nasıl Yapılır :
Öncelikle unu tencereye koyalım.
Unumuz altın sarısı rengi alana dek kısık ateşte sürekli karıştırarak kavuralım.(Ununuz topaklandıysa unu ince tel süzgeç ile eleyin)
Bu arada şerbetini hazırlayalım.
Şekeri ve suyu (yada sütü)Tencereye koyalım.Şeker eriyene kadar karıştıralım
Şerbetimiz hazır.
Unumuz İstediğimiz renge ulaşınca ocağın altını kapatalım.
Un sıcakken tereyağını koyup karıştıralım.
Unun sıcaklığında eritelim.
Tercihe göre tereyağı eritilmiş olarakta koyabilirsiniz.
Sonra Ilık şerbetini yavaş yavaş ilave edelim.(İsteğe göre Helva ya cevizde ilave edebilirsiniz).
Helvamızı ocakta Kısık ateşte suyunu çektirelim.istediğimiz kıvama gelince
Son olarak kaşıkla kaşıktan kaşığa aktararak şekil verip ılık olarak servis yapalım.
Afiyet Bal Şeker Olsun😊
Not: Malzemelerin yarısını kullanarak ta yapabilirsiniz.
einize sağlık .... sadece şerbetini döktükten sonra hiç pişirmiyor musunuz... ben mi öyle anladım acaba
YanıtlaSilElinize sağlik.iyi paylaşim olmus kamdil günü
YanıtlaSil