KİVİLİ CUPCAKE
Görüntüsü kadar tadınıda çok beğendigim bir cup cake tarifim var.Deneyince sizlerde çok beğeneceksiniz.Ben kivili yaptım istediğiniz meyve aromalarıylada yapabilirsiniz.
CUP CAKE
Malzemeleri
- 2 su bardağı un, az gelirse biraz daha eklersiniz
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 1.5 çay bardağı pudra şekeri
- 2 büyük boy yumurta
- 4 çorba kaşığı taze sıkılmış portakal suyu (veya 2 çorba kaşığı limon suyu)
- 2 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi (veya 1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi)
- 1 çay bardağı tercihen süzme yoğurt
- 1.su bardağı sıvıyağ veya 100 gr tereyağ(eritilmiş ılıtılmış)
- (yaklaşık 10-12 tane orta boy cupcake çıkıyor)
- Krema:1 paket labne peyniri
- Yarım paket (100 ml) sıvı krema
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 4 tane kivi(püre için)
- varsa krema sertleştirici, jelatin veya 2 yemek kaşığı toz krema-kremşanti
- Hazırlanışı:
- Un, tuz ve kabartma tozunu bir kaba eleyin. Pudra şekerini ekleyip iyice karıştırın.
- Ayrı bir kapta yumurta, yoğurt, yağ, portakal suyu, portakal kabuğu ve vanilyayı iyice karıştırın. Kremsi bir dokusu olacak.
- Daha sonra, sıvı karışımı unlu karışıma ekleyin ve bir spatula veya el çırpıcısı ile birbirine yedirin. Hamur çok akıcı değil, kaşığa gelir şekilde bir kalınlıkta olmalı.
- Hamuru bir sıkma torbası veya kaşıkla cupcake kalıplarına kalıbın yarısnı dolduracak şekilde doldurun .
- 180 C önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika üzerleri hafif kızarana kadar pişirin.
- Krema:
- Soğuk kremaya pudra şekerini ve sertleştirici malzemenizi ekleyip kıvam alana kadar çırpın. Daha sonra Labne peynirini ekleyip pürüzsüz bir karışım elde edene kadar çırpıp kivi püresini ekleyin ve karışana kadar tekrar çırpın. (Soğuttuğunuz halde katılaşmamışsa biraz daha toz krema ekleyebilirsiniz)
Cupcakeleriniz ve kremanız soğuduktan sonra kekleri krema ile kaplayın.
Kategori
PASTALAR
Yorum Bırakın
Hiç yorum yok :
Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.