AHUDUDULU PASTA

En Sevdigim Meyveli Pastalardan Birtanesidir.
  •  Ahududulu Pasta içi bol kremalı ve bol ahududulu olursa tadı harika olur.Bir Dilim Asla Yetmiyor.Tadı Çok Hafif olduğu için yerken ağır gelmiyor.. Bu Hafif ve Lezzetli Pastayı  Fırsat buldukça başka mevsim meyveleride kullanarak ta  yapıyorum. Sizlerde Yapmak İsterseniz Buyrun Tarifi; 
  •  
  • Malzemeleri; 
  • 2 yumurta
  • 2 fincan toz şeker
  • 1ffincan yoğurt veys süt
  • 1fincan sıvıyağ
  • 1paket kabartma tozu
  • 1paket vanilya
  • 3fincan  un
  •  
  • Kremasi için;
  •  2.5 su bardağı süt
  • 2.5 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1yumurta sarısı 
  • vanilya
  • 1 poşet çilekli krem şanti 
  •  
  • Üzeri ve ortasına sürmek için ahududu
  •  
  • Yapılışı:
  • Şekeri ve yumurtayı 5dk kadar çırpın.
  • Sırasıyla sütü yağı ununu kabartma tozunu vanilyasını eleyip  ekleyin
  • .Yağlanmış kalıpta 175'fırında pişirin.
  • Kremasının Yapılışı:
  • Sütü Yumurta Sarısını Şekerini nişastasını tencereye koyun.
  •  Muhallebi kıvamına gelince ocağın altını kapatın. Vanilyayı ekleyin
  • .Krema soğuyunca toz krem santiyi  ekleyip güzelce karıştırın.
  • Kekinizi Ortadan ikiye ayırın.
  • Meyve suyu veya şekerli sütle (yumurta fırçası yardımıyla ıslatın. )
  • Kremanın yarısını kekin ortasına yayın.
  •  Bol ahududu koyup diğer keki üzerine koyun.
  • Kalan kremayla pastanın her yerini kaplayın.
  • Üzerini bol ahududu ile süsleyip Servis Yapın. 
  • Not;
  • İsteğe göre Kremadan sonra ahududu sosu koyup son olarak ahududu ile süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun. 

                                Kekin pişmiş hali

Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Hiç yorum yok :

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.