PAÇANGA BÖREĞİ
Daha önce yemediyseniz muhakkak denemenizi tavsiye ederim:))
Yemekli davetlerinizde ara sıcak olarak bu böreği ikram edebilirsiniz.
Ben geçen seneki yılbaşı yemeğinde yapmıştım.
Çok lezzetli Çıtır Çıtır olmuşlardı. Sizlerde Denemek isterseniz Buyrun Tarifi:
Malzemeler:
500gr üçgen yufka
100 gr çemensiz pastırma
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
2adet ince doğranmış
çarliston biber
2 veya 3 adet rendelenmiş domates
Kızartmak için:
sıvıyağ
Öncelikle domatesler rendelenir.
Biberlerde incecik doğrandıktan sonra tavada domatesler suyunu çekinceye kadar pisirilir.
Ilıyınca yufkanın üzerine 1yemekkaşığı kadar konur.
Çemeni aĺınmıs pastırma ve rendelenmiş kaşar peynirleride eklenip sarılır.
Börekler in kızarır açılmaması için aralarına yumurta beyazı sürülür.
Bol yağda kızartılır.
domatesle servis edilir.
Not:
Börek harcının içine isterseniz maydanozda koyabilirsiniz.
Ayrıntılı yapım aşamaları
Kategori
BÖREKLER
Güzel bir tarif .bayılırım paçanga böreğine .Elinize sağlık..
YanıtlaSil