PAÇANGA BÖREĞİ


 Ben böreğe bayılıyorum pastırma ve kaşar peynirinin buluşması  domatesle biberin onlara eşlik etmesiyle ortaya çıkan mükemmel bir lezzet.
Daha önce yemediyseniz muhakkak denemenizi tavsiye ederim:))
Yemekli davetlerinizde ara sıcak olarak bu böreği ikram edebilirsiniz.
Ben geçen seneki yılbaşı yemeğinde yapmıştım.
Çok lezzetli Çıtır Çıtır olmuşlardı. Sizlerde Denemek isterseniz Buyrun Tarifi:
 Malzemeler:

500gr üçgen yufka

100 gr çemensiz pastırma

100 gr rendelenmiş kaşar peyniri

2adet ince doğranmış
çarliston biber

2 veya 3 adet rendelenmiş domates

Kızartmak için:
 sıvıyağ


 Yapılışı:
Öncelikle domatesler rendelenir.

Biberlerde incecik doğrandıktan sonra tavada domatesler suyunu çekinceye kadar pisirilir.

Ilıyınca yufkanın üzerine 1yemekkaşığı kadar konur.

Çemeni aĺınmıs pastırma ve rendelenmiş kaşar peynirleride  eklenip sarılır.

Börekler in kızarır açılmaması için aralarına yumurta beyazı sürülür.

 Bol yağda kızartılır.
 domatesle servis edilir.

Not:
Börek harcının içine isterseniz maydanozda koyabilirsiniz.
Ayrıntılı yapım aşamaları

Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 yorum :

  1. Güzel bir tarif .bayılırım paçanga böreğine .Elinize sağlık..

    YanıtlaSil

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.