BİSCOTTİ
Bir İtalyan Bisküvisi olan Biscotti adını iki kere pişirilmesinden alıyor aslında.Fındıklı ,fıstıklı incirli üzümlü, kayısılı da yapılabiliyor Biscotti .Ben Cevizli Üzümlü Kayısılı(gün kurusu) yaptım.Sizlerinde 5 çaylarınızın yanına yapabileceginiz farklı bir lezzet BİSCOTTİ
İtalyaya yolunuz düşerse muhakkak yerindede deneyin.SEVGİLER;
Malzemeler:
2 yumurta (birinin akı üzerine sürülmek için ayrılacak),
100 gr tereyağ,
2 su bardağı + 1 yemek kaşığı un,
1 su bardağı şeker,
1,5 çay kaşığı kabartma tozu,
1 paket vanilya,B
ir tutam tuz,1/2 çay kaşığı tarçın,
1 su bardağı ceviz(ben elimle parçalara ayırdım.
1 çay bardağı kuru üzüm ,
14adet gün kurusu kayısı (minik minik doğranmış).
Hazırlanışı:Tereyağını eritip ılıtın,
yumurtaları ilave edin.
ılık tereyağ ve şekeri ezerek karıştırın
,Un, kabartma tozu, vanilya, tarçın ve 1cilmik tuzu ekleyip yoğurun,En son ceviz ve kuru kayısıyı ve üzümü de ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar yoğurun,Büyük fırın tepsisinin boyunda fazla kalın olmayan bir dikdörtgen şekli verip üzerine yumurta akı sürüp Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar 35 dk pişirin.
Fırından çıkarıp 1 parmak kalınlığında keskin bıçakla dilimleyin,Dilimlerinizi tepsiye yanlamasına dizip 170 dereceye düşürdüğünüz fırına alın ve 15 dk daha pişirin.
Afiyet olsun…
Kategori
TATLI KURABİYELER
Yorum Bırakın
Hiç yorum yok :
Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.