VİŞNELİ KURABİYE
Bugün annemin konukları gelecekti.
Misafir gelince herkesi bir telaş sarar ya bizim evdede aynı telaş vardı.
Acaba ne yapsak ? Yapsak tutar mı fırın bizi hüsrana uğratmaz inşallah gibi laflar mutfakta fısıldanıyordu.
Çok Şükür ki Allah Yüzümüzü Kara Çıkartmadı.Misafirlerimiz Tarafından Çok Beğenildi.
Yaptığımız Pastalar Kurabiyeler.Tarifler Bile Alındı.Sohbet Yeme İçme Herşey Güzeldi.Sizlerde Bu Nefis Ağızda Dağılan Kıyır Kıyır Vişneli Kurabiyelerden Yapıp Tadına Bakmak İstermisiniz.
Yapım Aşamaları- Malzemeler:
- 125gr oda sıcaklığında margarin
- 1çay bardağı sıvıyağ
- 1çay bardağı nişasta
- 1çay bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- Yarım paket kabartma tozu
- 1paket vanilya
- Üzerine : vişne reçeli
- Kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar un
- YAPILIŞI
- Malzeme listesindeki tüm malzemelerden kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
- Biraz unla tezgahı unlayıp hamurdan yumruk büyüklüğünde parçalar koparıp açın.
- Bardakla veya kalıpla yuvarlak şekil verip
- Fırına verin.
- Hafif pembeleşinceye kadar kur abiyeleri pişirin.
- Kurabiyeler soğuyunca üzerini visne reçeli ve taneleri ile süsleyin.
- Not;
- Kayısı Reçeli veya tahin ve pekmezi karıstırıp kurabiyelerin üzerinede sürebilirsiniz.
- Afiyet.olsun
Yorum Bırakın
Hiç yorum yok :
Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.