Evde Menemenlik Domates Nasıl Yapılır
Kışın Canınız Melemen İstediğinde Her an Elinizin Altında Domates Sosunuz Olsun Istiyorsaniz Sizlerde Vereceğim Tarifle Çok Pratik Bir Şekilde Evlerinizde Hazırlayabilirsiniz. Bu sene tayinimiz İzmir'e çıktığı için yapmaya cesaret edemediğim kışlık domates konservelerimi Annemin bize gelmesiyle annemimde hiç yapmadan olur mu kışın elinin altında olur çorbanı yaparsın Menemen'ini yaparsın dedi. Bizde ailecek kendimizi meyve sebze halinde aldık . 25 kg Bursa domatesi aldık. . En pratik haliyle tencerede kaynatma yönetimi ile yaptık. Annem kabuklarını soydu ben doğradım derken ortaya fotoğraf ta gördüğünüz kadar konserve lerim çıktı
Çok Teşekkür ederim Anne Sen olmasan 2 çocuğumla yapmam çok zor olurdu Ellerin Dert Görmesin. İnşallah
Bu arada Fasulyede aldık ancak fasulye lerim tam bir fiiyaskoydu. Çok kılçıklı çıktı birazda fasulye konservesi yapacaktık ancak : kavanoz çıktı Alırken çok dikkat edin sizde üstü güzel altı yenmeyecek kadar kötüydü .
- Malzemeler:
- Bursa Domatesi 5kg (arttırılabilir ihtiyaca göre )
- Tuz (Damak tadınıza göre )
- 5 yemek kaşığı Toz şeker (domatesin gazını alması için )
- 1 Çay bardağı Zeytinyağı
- İsteğe göre yeşil biber
- Yapılışı:Domateslerin Kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Derin Tencereye koyun.Hic su eklemeden Kaynatın.Tuzunu biraz Şekerini zeytinyağını ilave edin.Fokur Fokur kaynayınca domatesler yumuşayınca sıcakken kavanozlara koyun.Ağzını iyice kapatıp ters cevirin.5 veya 6 saat kadar bekletin.Üzerleri soğuyunca kapaklarını elinizle kontrol edin tutup tutmadığını.Kış boyunca yemek için saklayabilirsiniz.
Yorum Bırakın
Hiç yorum yok :
Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.