Vişne Reçeli Tarifi
Ç
En Sevdiğim Reçellerin Başında Geliyor. Vişne Reçeli. Şimdi Tam zamanı reçelini yapmanın. Bende ha bugün ha yarın yapıcam derken alışveriş yaptığım markette görünce 4 kilo aldım ve bir tencere dolusu yapıp kavanozlara koydum.En kısa Zamandada Vişne suyu yapıcam bu mübarek ramazanda soğuk soğuk harika oluyor.Vişnenin Mevsimi Çok Kısa Sürdüğü için Zamanında Tedarik Edip Reçelini Kompostosunu Yapıp Hatta Pastalarınızda Kullanmak için Dondurucuya da koyabilirsiniz. Kış Mevsiminde Elimizin Altında Olması Bizlere Kolaylık Sağlıyor.
Malzemeler :
🍒1kg Vişne
🍒750 gr toz şeker
🍒Çeyrek limon damlası
Vişne Reçeli Nasıl Yapılır ;
- 🍒 Vişneleri güzelce yıkayıp cekirdeklerinden ayırın.
- 🍒Tencereye koyup üzerine şekeri döküp 1gece buzdolabında bekletin.(aceleniz varsa Kısık ateşte suyunu saldırarakta yapabilirsiniz.Ben bu şekilde Yaptım.)
- 🍒Sabah visneler suyunu bırakınca orta hararettteki ocağa koyun.
- 🍒Kaynamaya başlayınca altını kısın. Reçel kıvamına gelene kadar pişirin.
- 🍒Kıvama gelince limonunu sıkıp bir taşım daha kaynatın.
- 🍒Reçeliniz olunca kavanozlara boşaltın.Hemen yiyecekseniz ılık koyabilirsiniz.
- 🍒Kış için ise; Sıcakken kavanozlara koyup ağzını sıkıca kapatıp saklayınız.
- 🍒AFİYET OLSUN🍒
- 🍒Emelden Not🍒;
- Reçel yaparken birebir ölçü kullanmıyorum. Hem şekerlenmiyor Hemde çok şeker kullanıp fazladan kalori almaya gerek yok. Deneyin muhakkak sizde artık hep az şekerle reçel yapacaksınız.
- Kıvamıda gayet güzel oluyor.🍒🍒
Kategori
REÇELLER
Yorum Bırakın
Hiç yorum yok :
Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.