Biberli Lorlu Ekmek Tarifi
Merhabalar Sevgili Takipçilerim;
Bugün Sizler için Gaziantep te yediğim ve tadını çok sevdiğim yöresel lezzetlerimizden birtanesi olan Biberli Lorlu Ekmek tarifim var. Bir Süre Gaziantep te yaşamıştım. Antep in herkesin bildiği üzere yemekleri meşhurdur.Tadını tadan bir daha unutamaz. Oda bunlardandır birtanesi.Bende bu nefis biberli ekmeğimin arşivimde bulunmasını isteyip sizlerle paylaşmak istedim.
Hamuru için Gerekli Malzemeler;
♨️1su bardağı yoğurt
♨️1çay bardağı sıvıyağ
♨️1paket instant kuru maya
♨️1tatlı kaşığı şeker
♨️1çay bardağı ılık su ( mayayı eritmek için )
♨️yeterince tuz
♨️1yumurta
♨️Ele hafif yapışacak kıvama gelene kadar un
♨️Üzerine Sürmek İçin;
♨️1,5 yemek kaşığı tatlı ve acı biber salçası
♨️100 gr lor peyniri
♨️1 yemek kaşığı çörek otu
♨️1 yemek kaşığı susam
♨️1 yemek kaşığı Dağ kekiği
♨️Yarım su bardağı zeytinyağı
Biberli Ekmek Nasıl Yapılır;
Biberli ekmek için öncelikle mayalı hamurunu hazırlayalım. Hamuru yaklaşık 45 dk kadar mayalanmaya bırakalım.
Üzerine sürmek için harcını hazırlayalım.
Hamurumuz mayalanınca fırın tepsisini yağlayıp hamuru eşit miktarda elimizle yayalım. Biberli harcını hamurun üzerine döküp her yerine sürüp 170 derece fırında pişirin. Afiyet olsun...
İlginç bir ekmek tatmak lazım tabi kahvaltıda güzel olur bence .Elinize sağlık Emel Hanım.
YanıtlaSilGüzel ve pratique bir recette. Conjugaison
YanıtlaSildenemeye değer ilgiç bir tat
YanıtlaSilDelicious
YanıtlaSil