PATLICAN MUSAKKA
En Sevdiğim Ana Yemeklerin Basında Geliyor Musakka. Yanında Mis Gibi Tereyağ lı Pirinç Pilavı ve Cacık ta Varsa Benim için şölen başlıyor demektir.Yemek yapmayı sevdiğim kadar yemeyide çok severim. Bu yemeği Yapıp ta yemeden olur mu hakkını vermek lazım. Sizlerde Benim Tarifim le Denemek Isterseniz Buyrun
Malzemeleri :
1 kg patlıcan
Kıymalı Harcın Malzemeleri:
400 gr Kıyma
1 baş soğan
2 diş sarımsak
1yemek kaşığı salça (Domates ve Biber Salçası)
Karabiber
Pulbiber
Kimyon
Tuz
Zeytinyaği
Kızartmak için ;
sıvıyağ
Sosu için:
2su bardağı sıcak su
yeterince salça
tuz
Üzerlerine:
domates ve yeşil biber
Yapılışı:
Öncelikle Kıymalı Harcı Hazırlayın Kıymayı 1 baş soğan ile rengi dönene kadar kavurun. Salçasını ilave edin.3 dk kadar daha kavurun.
Sarimsakları ve Bahatlarını ilave edip ocağın altını kapatın. Patlıcanları alacalı soyup halka seklinde doğrayın bol yağda veya fritözde kizartin.
Borcama veya tepsiye 1 sıra kızarmış patlıcanları dizip Üzerlerine kıyma harcını koyun aynı işlemi tekrar yapın.
Üzerini domates ve biber ile süsleyin.
Son olarakta sosunu döküp önceden ısıtılmış fırında pişirin. AFİYET OLSUN
Fırına Girmeden Önceki Hali
Fırından Çıkmış Hali
Şu ramazan günü yapılır mı bee::)
YanıtlaSilElinize sağlık.