PATLICAN MUSAKKA

En Sevdiğim Ana Yemeklerin Basında Geliyor Musakka. Yanında Mis Gibi Tereyağ lı Pirinç Pilavı ve Cacık ta Varsa  Benim için şölen başlıyor demektir.Yemek yapmayı sevdiğim kadar yemeyide çok severim. Bu yemeği Yapıp ta yemeden olur mu hakkını vermek lazım. Sizlerde Benim Tarifim le Denemek Isterseniz Buyrun
Malzemeleri :
1 kg patlıcan
Kıymalı Harcın Malzemeleri:
400 gr Kıyma
1 baş soğan
2 diş sarımsak
1yemek kaşığı salça (Domates ve Biber Salçası)
Karabiber
 Pulbiber 
Kimyon
 Tuz  
Zeytinyaği
Kızartmak için ;
sıvıyağ
Sosu için: 
2su bardağı sıcak su 
 yeterince salça 
tuz
Üzerlerine: 
domates ve yeşil biber
Yapılışı:
Öncelikle Kıymalı Harcı Hazırlayın Kıymayı 1 baş soğan ile rengi dönene kadar kavurun. Salçasını ilave edin.3 dk kadar daha kavurun.
Sarimsakları ve Bahatlarını ilave edip ocağın altını kapatın. Patlıcanları alacalı soyup  halka seklinde doğrayın  bol yağda veya fritözde kizartin.
Borcama veya tepsiye 1 sıra kızarmış patlıcanları dizip Üzerlerine kıyma harcını koyun aynı işlemi tekrar yapın. 
Üzerini domates ve biber ile süsleyin. 
Son olarakta sosunu döküp önceden ısıtılmış fırında pişirin. AFİYET OLSUN  

Fırına Girmeden Önceki Hali
                            Fırından Çıkmış Hali




Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 yorum :

  1. Şu ramazan günü yapılır mı bee::)
    Elinize sağlık.

    YanıtlaSil

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.