TAZE PATLICAN DOLMASI


 Yaklaşık Bir Aydır.GaziAntep teyim. Yemek Kültürünün Ününü Sanırım Bilmeyenimiz y Yoktur.Bizde Bir Kaç Gün Önce Akşam  Yemeği olarak  Taze patlıcan Dolmasını yaptık. Dolmalık patlıcanın  mevsimi geçmeden ev yapımı biber salçası ve domates salçasını karıştırarak çok güzel bir lezzet yakaladık.Kurutmasının tadıda nefis olur.kışın yenmek üzere ağustos eylül aylarında iplere dizilerek  kurutulur.Annemde kurutmuş çokta güzel olmuş.KIŞIN AFİYETLE YEMEK İÇİN.

  • Malzemeleri : 
  • 15-20 adet kadar dolmalık patlıcan
  • 1su bardağı dolmalık pirinç 
  • 2adet soğan
  • 1çay bardağı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım demet maydanoz
  • Karabiber nane  kimyon tuz
  • Ekşi seviyorsanız:
  • Sumak ekşisi veya limon tuzu veya suyu koyabilirsiniz.
  • Not:1 çay bardağı yağ fazla diye düşünmeyin yağı nekadar fazla olursa okadar da lezzetli oluyor.

Yapılışı:Öncelikle dolmalık pirinçleri yıkayıp.15 dk kadar suda bekletelim.
Soğanları yemeklik doğrayın.
Pirinci süzün.Üzerine soğanı1 yemek kaşığı domates salçasını 1 yemek biber salçasını ve 1çay bardağı kadar zeytinyağını isterseniz rendelenmiş sarımsakta ekleyip güzelce elinizle harcı karıştırın.Baharatlarını maydanozunu ekleyin.( ekşi seviyorsanız eğer  sumak ekşisi veya 1tane limon suyuda  koyabilirsiniz.) Harcınız Hazır.
Oydugunuz patlıcanları 1parmak boşluk kalacak şekilde doldurup üzerine hafif tuz gezdirip yeterince ılık su koyup pirinçler şişene kadar pişirin.Dilerseniz Üzerine zeytinyağı gezdirebilirsiniz.Afiyet olsun. 

Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 yorum :

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.