TAZE PATLICAN DOLMASI
- Malzemeleri :
- 15-20 adet kadar dolmalık patlıcan
- 1su bardağı dolmalık pirinç
- 2adet soğan
- 1çay bardağı zeytinyağı
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1yemek kaşığı biber salçası
- Yarım demet maydanoz
- Karabiber nane kimyon tuz
- Ekşi seviyorsanız:
- Sumak ekşisi veya limon tuzu veya suyu koyabilirsiniz.
- Not:1 çay bardağı yağ fazla diye düşünmeyin yağı nekadar fazla olursa okadar da lezzetli oluyor.
Yapılışı:Öncelikle dolmalık pirinçleri yıkayıp.15 dk kadar suda bekletelim.
Soğanları yemeklik doğrayın.
Pirinci süzün.Üzerine soğanı1 yemek kaşığı domates salçasını 1 yemek biber salçasını ve 1çay bardağı kadar zeytinyağını isterseniz rendelenmiş sarımsakta ekleyip güzelce elinizle harcı karıştırın.Baharatlarını maydanozunu ekleyin.( ekşi seviyorsanız eğer sumak ekşisi veya 1tane limon suyuda koyabilirsiniz.) Harcınız Hazır.
Oydugunuz patlıcanları 1parmak boşluk kalacak şekilde doldurup üzerine hafif tuz gezdirip yeterince ılık su koyup pirinçler şişene kadar pişirin.Dilerseniz Üzerine zeytinyağı gezdirebilirsiniz.Afiyet olsun.
Kategori
DOLMALAR SARMALAR
Antep yöresine özel bu dolmaya bayiliyorum.benim favori yemeğim
YanıtlaSilEline sağlık Canım.
YanıtlaSilBegendim guzel paylasim guzel tarif oldu.
YanıtlaSilQuell bonheur
YanıtlaSilOoo my god.superrr like...
YanıtlaSil