İçli Köfte Tarifi
Fotoğrafların üzerine tıklayarak daha net görüntüye ulaşmanız mümkün.
Görüntüsü kadar lezzeti de şahane bir tariftir içli köfte.
Uzun süredir yapmıyordum çok özlemişim lezzetini.
İçli köftenin her yöreye göre farklı tarifi bulunuyor.
İrmik yerine galeta unu ile de yapan var. Dış hamurunun içine kıyma koyulan tariflerin de olduğu gibi
Benim yaptığım tarif ise benim damak tadıma en uygun olanı size de tavsiye ederim 👌👌👌
KIZARTILMIŞ İÇLİ KÖFTE
Malzemeler1, 5 su bardağı köftelik ince bulgur
Yarım su bardağı irmik
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yumurta
3 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1.5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
İç malzemeleri
3 adet büyük boy soğan
300 gr. orta yağlı kıyma
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber, kimyon kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı kuru reyhan
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
1 yemek kaşığı tereyağı veya sıvıya
Nasıl Yapılır?
İç malzemesini hazırlayın. Önce kıymayı kavurun. Sonra küçük doğranmış soğanı ekleyin. Kavrulunca, cevizi, ince doğranmış maydanoz ve baharatları da ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın.
Bulguru ve irmiği yayvan bir kaba koyun. üzerine ılık suyu gezdirip karıştırın. Üzerini örtüp 1 saat kadar dinlendirin.
Üzerine yumurta, salça, un, tuz ve baharatları ekleyip yoğurmaya başlayın. Kuru gibiyse elinizi ıslatarak macun gibi olana kadar yoğurun.
Bu harcı kıyma makinasından geçirirseniz çok daha güzel olur açarken hiç zorlanmazsınız.
Mandalina büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Açabildiğiniz kadar ince açın.
Ortasına 1 yemek kaşığı kadar iç malzemesinden koyup kapatın.
Köfteleri bol kızgın yağa atıp kızartabilir veya tuzlu kaynar suya atarak haşlayabilirsiniz.
Dondurucuya koymak için HAŞLAMADAN köfteleri tepsiyle dondurun sonra poşetleyin.
Kızartmadan veya haşlamadan en az 1 saat önce dışarı çıkarıp, oda sıcaklığında çözülmesini sağlayın.
Tarif için @cahidesultan Teşekkür ederiz
Kategori
YÖRESEL YEMEKLER
Yorum Bırakın
Hiç yorum yok :
Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.