Elmalı Tarti Tartini
Fransız mutfağının pastaları çok ünlüdür.
Bu işi gerçekten çok iyi yapıyorlar.
Fransa da yaşarken Fransız pastanelerinden değişik kurabiye, tart ve pastalarının
lezzetine baktığım için şanslı sayılırım.
Tarti Tartini de muhteşem elmalı tartlarından sadece birtanesi deneyince sizde çok beğeneceksiniz.
Afiyet olsun
Elmalı Tarti Tartini;
Hamur Malzemeleri;
125 gr oda sıcaklığında tereyağı
1 adet yumurta
1 çay bardağı tozşeker
1çay kaşığı dolusu kabartma tozu
1 paket vanilya
3 çay bardağı un
2yemek kaşığı soğuk su
Karamel için:
Yarım çay bardağı şeker
1yemek kaşığı dolusu tereyağı
Üzeri için;
4 -5 adet elma dilimi
Elmalı Tartini Nasıl Yapılır;
Yoğurma kabına tereyağını, yumurtayı ve diğer tüm hamur malzemelerini koyup ele yapışmayan bir hamur yoğurun..
Hamur dinlenirken karamel malzemeleri ile karameli yapalım..
Karameli 22 cm ölçülerinde borcumda yapıp üzerine elma dilimlerini koyalım.
Elma dilimlerinin üzerine 1 parmak kalınlığında hamur açıp yerleştirelim.
Hamurun üzerine çatal ile delikler açalım.
Önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirelim.
Soğuyunca ters çevirelim. Afiyet olsun.
Elmalı tartı bende yapıyorum ama karamelli değil. Bu Fransız tartını merak ettim. Yakında deneyebilirim. Teşekkürler...
YanıtlaSilMerhaba Rabia hanım deneyin çok lezzetli oluyor karamel lezzetini ikiye katlıyor. Sevgiler ...
SilHoş olmuştur
YanıtlaSil