Şeftali Reçeli Nasıl Yapılır



Şeftali reçelinin aromasını ve tadını çok sevdiğim için her yıl mevsiminde  yaparım.
Bizim evde reçel çok sevildiği için fırsat buldukça değişik meyvelerden reçeller yapıyorum.
Kahvaltı soframızın vazgeçilmez tatlısıdır reçeller.
 Şeftalinin en olgun ve sulu olduğu şu zamanlarda
Sizlere de reçelini yapmanızı  tavsiye ederim...

Bayram için çok pratik ama lezzeti şahane pastane usulü şekerpare tarifim var sizler için👌👌👍http://www.emelinmutfagindan.com/2018/01/pastane-usulu-sekerpare-tatls-tarifi.html?m=1


Şeftali Reçeli Malzemeleri

🍑6 adet orta boy sert şeftali 
🍑3 su bardağı toz şeker 
🍑Çeyrek limon damlası 
🍑1  tatlı kaşığı kadar tereyağı 
🍑Şeftali Reçeli Nasıl Yapılır🍑

Şeftalilerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
Üzerine 3 su bardağı şeker ilave edin. 

( Hemen yapacaksanız üzerine yarım çay bardağı su ilave edip kısık ateşte suyunu bırakmasını sağlayın. )

Ertesi gün yapacaksanız geceden sabaha kadar bekletin. Önce orta hararetli ocakta kaynamaya başlayınca altını biraz saha kısıp reçel kıvamını alana kadar kaynatın. 

Köpüklenen yerlerini tahta kaşık ile alın.1 tatlı kaşığı kadar da tereyağı köpük oluşumunu engelleyecektir. Reçel kıvamını alınca son olarak limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatıp ocağın altını kapatın. 
Afiyet olsun 










Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 yorum :

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.