Zeytinyağlı Enginar Tarifi
Zeytinyağlı Enginar Tarifi
Enginarın faydaları saymakla bitmiyor. İçerdiği bol lif sağlımız açısından da çok faydalı. Özelikle Karaciğer Dostu. Şimdi tamda mevsimiyken alıp bol bol tüketmekte fayda var.
Zeytinyağlı Enginar Malzemeleri;
5-6 adet Temizlenmiş Enginar
2 adet havuç 🥕
2 adet orta boy patates 🥔
1 su bardağı bezelye tanesi
1 büyük boy yemeklik soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tozşeker
Yeterince tuz ve ılık su
Zeytinyağlı Enginar Nasıl Yapılır;
Enginarları Kaynayan Suda Hafif Yumuşayana Kadar Haşlayın
Küp doğranmış patatesi, havucu ve bezelyeleride haşlayın.
Tencerenin dibine yemeklik doğranmış soğanları koyun.
Üzerine Enginarları ve Haşladığımız garnitürleri de ve zeytinyağını ve tuzunuşekerini ve sıcak suyunuda ilave edip orta ateşte pişirin. Afiyet olsun.
Enginarın faydaları saymakla bitmiyor. İçerdiği bol lif sağlımız açısından da çok faydalı. Özelikle Karaciğer Dostu. Şimdi tamda mevsimiyken alıp bol bol tüketmekte fayda var.
Zeytinyağlı Enginar Malzemeleri;
5-6 adet Temizlenmiş Enginar
2 adet havuç 🥕
2 adet orta boy patates 🥔
1 su bardağı bezelye tanesi
1 büyük boy yemeklik soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tozşeker
Yeterince tuz ve ılık su
Zeytinyağlı Enginar Nasıl Yapılır;
Enginarları Kaynayan Suda Hafif Yumuşayana Kadar Haşlayın
Küp doğranmış patatesi, havucu ve bezelyeleride haşlayın.
Tencerenin dibine yemeklik doğranmış soğanları koyun.
Üzerine Enginarları ve Haşladığımız garnitürleri de ve zeytinyağını ve tuzunuşekerini ve sıcak suyunuda ilave edip orta ateşte pişirin. Afiyet olsun.
ege mutfağından harika bir tarif.enginarın şehri urladan taze tze alıp enginarları bu tarifi deneyeceğim.
YanıtlaSilGuzell
YanıtlaSil