Gül Reçeli Tarifi( Pembe Isparta Gülü Reçeli)
Kahvaltılarımızın vazgeçilmezleridir reçeller.
Isparta yöresinin ünlü gülleri yurtdışı sınırlarını aşmışken çok sevdiğim Gül 🌹 Reçelini ilk defa mutfağımda yapıp kahvaltı soframızda tadacak olmaktan mutluluk duyuyorum.
Isparta yöresinin ünlü gülleri yurtdışı sınırlarını aşmışken çok sevdiğim Gül 🌹 Reçelini ilk defa mutfağımda yapıp kahvaltı soframızda tadacak olmaktan mutluluk duyuyorum.
Yapım aşamalarını ve ayrıntılı fotoğraflarına aşağıdan bakabilirsiniz
Bizim Kahvaltı da olmazsa olmazlarımızdan birtanesi hiç şüphesiz reçellerdir. Çeşit çeşit reçel olmalı kahvaltı da farklı aroma ve tadlar da
Kahvaltı keyfime son verirken güzel demlenmiş çay eşliğinde bana verdiği enerji ve damağımda bıraktığı tadı ile güne daha zinde başlıyorum . Çok sevdiğim ancak ilk defa yaptığım mis kokulu ısparta güllerimizden tam kıvamında ,renginde ve kokusunda mis kokulu 🌷Gül Reçelini yaptım.
Bizim Kahvaltı da olmazsa olmazlarımızdan birtanesi hiç şüphesiz reçellerdir. Çeşit çeşit reçel olmalı kahvaltı da farklı aroma ve tadlar da
Kahvaltı keyfime son verirken güzel demlenmiş çay eşliğinde bana verdiği enerji ve damağımda bıraktığı tadı ile güne daha zinde başlıyorum . Çok sevdiğim ancak ilk defa yaptığım mis kokulu ısparta güllerimizden tam kıvamında ,renginde ve kokusunda mis kokulu 🌷Gül Reçelini yaptım.
Bu tarif üzerinden yaparsanız sizde eminim çok seveceksiniz ...
Pembe Gül Reçeli Malzemeleri;
Pembe Gül Reçeli Malzemeleri;
🌷10 adet gül yaprağı
🌷1 çay bardağı şeker
🌷Yarım limon suyu
Şerbeti için;
🌷3 su bardağı su
🌷2 su bardağı şeker
🌷Çeyrek limon damlası
Pembe Isparta Gülü Reçeli Nasıl Yapılır;
Öncelikle Gül yapraklarını bol su ile yıkayalım.
Daha sonra suyunu süzelim
Gül yapraklarının üzerine 1 çay bardağı toz şeker ve limon suyunu ilave edip elimizle ovalım.
Bu işlemle gülü mayalandırmış oluyoruz.
Yani tüm kokusu ve aroması bu şekilde ortaya çıkıyor.
Buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.
Bu arada reçelimizin şerbetini hazırlıyoruz. Tencereye şekeri ve suyunu koyup kaynamaya başladıktan 10 dk sonra sulanan gülleri şerbetin içine koyuyoruz . Kaynamaya başladıktan sonra altına biraz kısıyoruz. Bu şekilde koyulaşana kadar yani reçel kıvamına gelene kadar kaynatıyoruz.Kıvamı olunca çeyrek limon sıkıp Bir taşım daha kaynatıyoruz reçelimiz hazır Afiyet
olsun .
olsun .
NOT ;
( Reçelin üzeri köpük köpük olunca kıvamına bakabilirsiniz. Bir çay tabağına koyup 10 dk kadar buzdolabında bekletin. Kıvamını bu şekilde ayarlayabilirsiniz)
Ayrıntılı Yapım Aşamaları
Çok güzel bir reçel.Emel hanım yine konuşturmuş ahçiliğini..Rengide gerçekten harika gözüküyor. Rlinize sağlik...
YanıtlaSilİlk defa yaptım bende çok beğendim çok güzel oldu. Çok naziksiniz teşekkür ederim
SilTadıda şahane oluyor tavsiye ederim.
YanıtlaSilLe bon reçette.bon a petit.merci
YanıtlaSil