Garnitürlü Pirinç Pilavı Tarifi
Anayemeklerin yanında olmazsa olmazdır pilav. Vazgeçmediğimiz lezzetlerin başında yer alır. Klasik her zamankinden farklı ilk kez garnitürlü denedim. Görsel olarak Hem göze Lezzet olarak da damaklara hitap edecek nefis bir pilav oldu.Çocuklarımda çok sevdi. İçinde sebze olmasıda besleyici özelliğini arttırdı sizede tavsiye ederim☺️
Garnitürlü Pilav Malzemeleri;
2 su bardağı pilavlık baldo pirinç
1 çay bardağı dondurulmuş bezelye
1çay bardağı dondurulmuş veya konserve mısır
1 çay bardağı küp doğranmış havuç
1 çay bardağı sıvıyağ +1 yemek kaşığı tereyağı
Yeterince tuz
3 su bardağı sıcak su veya tavuk suyu
Garnitürlü Pilav Nasıl Yapılır;
2 su bardağı pirinci nişastalı suyu çıkana kadar yıkayın. Yarım saat sıcak suda bekletin. Pilav tencerenize yağı koyup üzerine havuçları koyup 5 dk dörtleyin. Sırasıyla Mısır ve bezelyesini de ekleyip 2 dk kadar daha soteleyin. Süzdüğünüz pirinçlerinde koyup 3 dk kadar tüm malzemeleri kavurun. 3 bardak Sıcak suyunu veya tavuk suyunu ilave edin. Pilavınız kaynamaya başlayınca altını kısıp pişirin. Pişen pilavınızın üzerini havlu kağıt ile örtüp 20 dk dinlendirip servis yapın . Afiyet olsun.
Kategori
PİLAVLAR
Gerçekten garnitür pilava ayri bir lezzet ve renk katiyor.elonize emegibize saglik
YanıtlaSilsevdiğim bir yemek elinize sağlık
YanıtlaSilGörünüş ve tat olarak harika bir tarif.bunu denemeye değer bir tarif olarak buldum
YanıtlaSilGüzel bir tarif
YanıtlaSilBon
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor.harikasın Canim
YanıtlaSil