İzmir Lokması Tarifi
Huzurlu Mutlu Sağlıklı Günler Arkadaşlar 😍
Her gün ne yesem ne yemek yapsam telaşımız devam ederken,birbiriden farklı hamurişleri ,yemek ve tatlı tarifleri varken evimizdeki malzemelerden de bir şeyler üretmek mümkün. Yoktan var etmek gibi , eskiden annelerimiz anneannelerimiz öyle yapmazlar
mıydı.
Bugün benim canım kahvaltıya İzmir de sokaklarda dökülen içi puf puf yanından geçerken mis gibi kokan İzmir Lokması canım çekti. İzmir Lokmasının güzel tarafı da herkesin evinde bulunan malzemeler ile yapılıyor olması👍Sizler de bu nefis lokmalardan yapmak isterseniz buyrun Tarifi;
İzmir Lokması Malzemeleri
1paket instant maya
1 tatlı kaşığı şeker
Yeterince tuz
Ele yapışacak kıvama gelene kadar un
1,5 su bardağı ılık süt veya süt ( yarı yarıya da olabilir )
Kızartmak için :
sıvıyağ
sıvıyağ
İzmir Lokması Nasıl Yapılır;
Yoğurma kabımıza mayamızı ve şekerimizi koyalım.Üzerine ılık sütü ve suyu dökerek mayayı eritelim. Yavaş yavaş unu ve tuzunu ilave edelim. Hamurumuzun kıvamı kek kıvamından biraz daha yoğun olacak. (Ele yapışmalı püf noktası bu.)Yarım saat
sıcak ortamda mayalandırın.
Tavaya yağımızı döküp kızmaya bırakın.
Küçük bir kaseye yağ koyun.
1 tatlı kaşığını batırıp mayalanan hamura elimizle avuçlayıp sıkın kaşıkla alıp kızgın yağa lokmalarınızı dökün. Altını üstünü çevirirsek pişirin.
Afiyet 😋 olsun
İzmir Lokmanız Hazır.👌
Yorum Bırakın
Hiç yorum yok :
Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.