Portakal Reçeli Tarifi

BloggerImage
  • Merhabalar ;
  • Sevgili Takipçilerim uzun bir aradan sonra portakal reçeli tarifi sizlerleyim. Kış mevsiminin vazgeçilmez meyvesidir portakal hepimizin çok sevdiği bu soğuk havalardada sıkça tükettiğimiz portakalın reçelini yapmadan olmazdı.Tam kıvamında tamda istediğim gibi oldu. Sizede tavsiye ederim.Biz ailecek reçel çok severiz arşivimdede hemen hemen her meyveden yapmış olduğum reçeller vardır.İsterseniz linkten http://www.emelinmutfagindan.com/search/label/RE%C3%87ELLER?m=1 bakabilirsiniz

  • Portakal Reçeli Malzemeleri;
  • 🍊1 kg portakal 
  • 🍊750 gr toz şeker
  • 🍊Çeyrek limon damlası
  • Portakal Reçeli Nasıl Yapılır;
  • 🍊Öncelikle portakalların kabuklarını soyup Portakalı küp küp doğrayın.
  • Üzerine şekeri döküp 1 gece bekletin.
  • 🍊Sabah suyunu bırakınca hiç su koymadan  orta hararetli ocakta pişmeye bırakın.Yaklaşık yarım saat kadar sonra r eçeliniz artık köpüklenmeye  başlayınca reçelimizi ufak bir kaseye alıp soğuk biryerde yada 10 dk kadar dondurucunuza koyun ki kıvamı olmuş mu bu şekilde daha kolay anlarsınız. 
  • 🍊Ben bu şekilde kıvamını anlıyorum.
  • 🍊İstediğiniz kıvama gelince limonunu sıkıp 3  dk daha kaynatın.🍊Reçelin altını kapatıp soğumaya bırakın.
  • 🍊Portakal Reçeliniz hazır.
  • AFİYET OLSUN.
  • Emelden Notlar;  Reçeli 1 gün bekletmeden yapmak isterseniz eğer 1 çay bardağı su dökün üzerine güzelce karıştırın kısık ataşte suyunu salacaktır. Suyunu salınca orta hararetli ocakta kaynamaya bırakın. Bırakınca ocağı biraz daha kısıp reçel kıvamına gelene kadar kaynatın. BloggerImage

Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Hiç yorum yok :

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.