Arnavut Böreği Tarifi
Merhaba Sevgili Arkadaşlar;
Muhteşem yerken ağzınızda çıtır çıtır sesler gelen lezzetine doyamayacağınız yedikçe yiyesiniz gelecek Nefis börek tarifimi not almanızı ısrar ediyorum. Sevgili Komşumuz Hatice Teyze den öğrendiğim hatta önce ona yaptırıp sonra bizzat
kendi ellerimle yaptım böreği tek kelimeyle Harika bir börek ti. Hatice Teyze Arnavut Olduğunu Söyledi. Bilirsiniz Arnavutların Börekleri çok meşhurdur.Özellliği bol yağ ile elimiz ile açmamız içine hangi malzemeyi koyarsanız çok yakışıyor. Hatice
Teyzeme Burdan da çok Teşekkür ediyorum. Arşivimde Böylesi Lezzetli Bir Börek Tarifim Olduğu için.
Hamurumun Malzemeleri;
🌷1 yumurta
🌷1 fincan sirke
🌷1 fincan sıvıyağ
🌷Ilık su
🌷Yeterince tuz
🌷Aldığı kadar un (yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak)
Aralarına sürmek için;
sıvıyağ ve tereyağ karışımı
Arnavut Böreği Nasıl Yapılır;
🌷Hamur Malzemelerinden ele yapışmayacak kıvamda yumuşak bir hamur yoğurun.
🌷Hamuru eşit parçalarda büyük boy mandalina 🍊 büyüklüğünde bezelere ayırın.
🌷Yemek tabağı büyüklüğünde merdane ile açıp her katın arasını yağlayın.
🌷Bezeler bitene kadar devam edin.
🌷Bezeler bitince ilk yaptığınız bezeden başlayarak hamuru sıvıyağ yardımıyla elinizle tül kadar ince olacak şekilde açıp arasına içine isteğiniz harcı koyup tekrar üzerine yağ gezdirip sıkı olmayan rulolar yapın .
(ben ıspanak peynir ve közlenmiş kırmızı 🌶 koydum.)
🌷Bezeler bitete kadar aynı işleme devam edin. Fırına vermeden önce böreklerin üzerine sıvıyağ sürüp 180 derece fırında pişirin.
🌷Afiyet olsun 😋
lezizz mmm
YanıtlaSilÇok güzel bir tarif lezzetli buldum..
YanıtlaSilTeşekkür ederim 😊
SilUzun suredir yapmak istiyodum.nadop bu gune imis.cokta nefis oldu elinize saglik
YanıtlaSilsehr erfolgreiche Rezeptanweisungen
YanıtlaSilNokta.
YanıtlaSil