Kara Dut Reçeli Tarifi





Reçellere ailecek çok düşkünüz.Kahvaltımızın olmazsa olmazlarından.Karadut Reçeli ise inanılmaz lezzetli olur. Yiyenler bilir.Karadutun FAYDALARI saymakla bitmez. Çok faydalı çok Şifalı meyvelerimizden birtanesidir. Kansızlığa birebir antioksidan özelliği Vücudu yenileme özelliği var. Karadut bol miktarda lif içermektedir, bu oran %85dir. Bu özelliği cildin sağlıklı görünmesine katkıda bulunmaktadır. Düzenli olarak karadut tüketimi cildin esneklik kabiliyetini arttırmaya yardımcı olur. Bu özelliğinden dolayı karadut yaygın olarak cilt maskelerinde kullanılmaktadır. 
 Çok hassas bir yapıya sahip olan karadut pürüzsüz ve kırılgan yapıya sahip olduğu için itina ile tüketilmesi gerekir. Daha çok mor renktedir, bazı bölgelerde kırmızıya çalan bir rengi vardır.
Karadut C,K ve E vitaminlerini içermektedir. C vitamini içermesi aynı zamanda etkili bir antioksidan olmasını sağlar. Bunun dışında Tiamin, sodyum, niasin, potasyum içermektedir. Aynı şekilde değeri yüksek mineraler de içerir, bakır, demir, magnezyum, mangan, selenyum, çinko yanında beta karoten açısından zengin sayılmaktadır.Bir çok meyve ve sebzenin aksine Lutein  zeaksantin içermektedir, aynı zamanda diyet lifleri açısından da zengin sayılır.Kızım çok seviyor karadutu pazardan alınca hepside fazla gelince yarısını reçel yaparak değerlendirdim. Çokta iyi yapmışım çok lezzetli tam kıvamında oldu reçelim


Karadut Reçeli Malzemeleri;
🍇1kg Karadut 
🍇4 su bardağı toz şeker
🍇Çeyrek limon damlası
Not; reçele su konmuyor
Karadut Reçeli Nasıl Yapılır;
Dutları dikkatlice sudan  geçirelim.(hassas meyve oldukları için dikkat edelim)
🍇Saplarını makas ile keselim.
🍇Dutları Tencereye koyup Üzerine şekerini döküp 3 saat kadar bekletin.
 🍇Hafif suyunu salan Dutları Önce orta hararetli ateşte  kaynamaya başlayınca hafif Altını kısıp reçel kıvamına gelene kadar pişirelim.  
🍇Reçelin kıvamını anlamak için; Kaynayan reçelimiz köpük köpük olmaya başlayınca küçük bir tabağa Alıp dondurucuya koyup 10 dk bekletin. 
🍇Elinizle kıvamına  bakın istediğiniz akışkanlıkta ise limonunu sıkıp 3 dk kadar daha kaynatıp ocağın Altını Kapatın.
🍇Kıvamı istediğiniz gibi Değilse eğer biraz daha kaynatın.
🍇Afiyet olsun





Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 yorum :

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.