Yulaflı Unsuz Kurabiye Tarifi
Günün her vaktinde korkmadan severek tüketebileceğiniz yağsız, unsuz ve şekersiz yulaflı çok lezzetli kurabiye tarifi ; mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.
SAĞLIKLI ATIŞTIRMALIK KURABİYE
Malzemeler
🌷120 g yulaf ezmesi (iki su bardağı + 1/4 su bardağı)
🌷3 tane yerli ufak muzlardan (muzunuz ne kadar olgunsa kurabiyelerinizi aynı oranda tatlandıracaktır)
🌷1 su bardağı irice öğütülmüş fındık veya ceviz karışımı
🌷1 su bardağı minik minik doğranmış sevdiğiniz kuru meyvelerden erik, hurma, kayısı, üzüm olabilir
🌷1 tane vanilya çubuğu veya özütü
(İkisini de bulamazsanız vanilya şekeri kullana bilirsiniz)
🌷1-2 damla limon suyu
🌷yarım su bardağı hindistan cevizi
Yapılışı
1. Muzları çatalla iyice ezin veya robottan geçirip püre haline getirin
2. Kalan malzemenin tamamını ilave edip iyice yoğurun.
3. İstediğiniz gibi şekillendirip fırının fanlı programında 180-200 derecede 15 -20 dk pişirin.
4. Pişme süresi sonunda kurabiyelerinizin üzerine çok az bal gezdirip kapalı fakat sıcak olan fırında bekletirseniz; soğuduğunda kurabiyelerinizin dışı daha çıtır çıtır olacaktır.
5. Veya soğuduktan sonra üzerine benmari usulu erittiğiniz çikolata gezdirebilirsiniz
instagramda takip edebilirsiniz
Çok Tesekkürler bu nefis kurabiye tarifi için 👍
kıyır kıyır güzel bir kurabiye olmuş.beğendim bu tarifi..
YanıtlaSilI like ghis cookies. Thank you for it.
YanıtlaSilJ aime bien . merci
YanıtlaSil