EV YAPIMI KIYMALI EL AÇMASI BÖREK
GÜNAYDIN sıcacık mis gibi el açması börek kahvaltıda çayın yanında harika oluyor.Çok Pratik Bir Şekilde de Hazırlanıyor.Haydi acele edin bence yetişir kahvaltıya çünkü
mayalanmasına gerek yok.Çat Kapı Misafiriniz Geldiginde Bile Yapabileceğiniz Nefis Bir Lezzet.Biz Çok Severek Yiyiyoruz.Patateslisi Ispanaklısı Peynirliside Güzel Oluyor.Tercih Size Kalmış.İstediğiniz Malzemeleri Kullanarak Yapabilirsiniz.5 Çaylarınızın yanınada çok yakışır. Sizlerde Yapmak isterseniz Tarifini vermek istiyorum;
Malzemeleri:
Malzemeleri:
Kıymalı ev böreği
Malzemeler;
2 su bardağı
Un, ılık su ,
Yeterince tuz
Üzerine sürmek için; Tereyağ
Kıymalı Harcın Yapılışı
Yeterince tuz
Üzerine sürmek için; Tereyağ
Kıymalı Harcın Yapılışı
300 gr kıyma
1 adet orta boy soğan
isteğe göre 1adet domates
Baharat.(Karabiber pulbiber)
zeytinyağı tuz
Kıymayı soğanla yağda kavurun.
Isterseniz domatesin sulu İç kısmını ayırıp küp küp doğrayıp harca ekleyin Baharatlarını ve tuzunu ekleyin.Kıymalı harcınız hazır.
1 adet orta boy soğan
isteğe göre 1adet domates
Baharat.(Karabiber pulbiber)
zeytinyağı tuz
Kıymayı soğanla yağda kavurun.
Isterseniz domatesin sulu İç kısmını ayırıp küp küp doğrayıp harca ekleyin Baharatlarını ve tuzunu ekleyin.Kıymalı harcınız hazır.
Yapılışı:
Hamuru kulak memesi yumuşaklığında yoğurun.
Hamuru 30 dk dinlendirin.
Hamuru kulak memesi yumuşaklığında yoğurun.
Hamuru 30 dk dinlendirin.
Bezelere ayırıp fotoğraftaki gibi açıp teflon tavada Kısık ateşte tavayı yağlamadan pişiriyoruz.
Pişen yüzüne
Pişen yüzüne
ellerinize sağlık, kıyma kavruluyor mu?
YanıtlaSilTeşekkür ederim yeni gördüm msjınızı evet soğanla kavruluyor kıyma
Sil