Kaymaklı Yoğurt Tatlısı Tarifi
Yoğurt Tatlısı Malzemeleri;
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1su bardağı yoğurt
1çay bardağı sıvıyağ
1çay bardağı sıvıyağ
1su bardağı irmik
1adet limon veya portakal rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un
Üzeri için: Antep fıstığı Süt kaymağı
Şerbeti İçin;
3 su bardağığı şeker
3,5 su bardağı su
Çeyrek limon damlası
Kaymaklı Yoğurt Tatlısı Nasıl Yapılır;
Yumurta ve şekeri mikser ile köpürene kadar çırpalım. Yoğurdunu kabartma tozunu,irmiği , ununu ve diğer Malzemeleri de ekleyip büyük boy yuvarlak yağlanmış borcama harcı dökün. 180 derece Fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Fırından çıkan Tatlı'nın üzerine ılık şerbeti dökün. NOT;( Şerbet parmağınızı yakmayacak kıvamda Olmalı .)Dilediğiniz gibi süsleyip servis yapın. Afiyet Olsun
En sevdiwtstlikardan biri...muthis..
YanıtlaSilbayılırım kaymaklı yoğurt tatalısına müthişş
YanıtlaSilBende çok severim 😊😊
SilÇok güzel bir paylaşım..
YanıtlaSilTeşekkürler 😊
SilBeğenileriniz beni mutlu ediyor. Sevgiler 😍
SilSüper.
YanıtlaSil