Kaymaklı Yoğurt Tatlısı Tarifi



Yoğurt Tatlısı Malzemeleri;
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1su bardağı yoğurt

1çay bardağı sıvıyağ 
1su bardağı irmik
1adet limon veya portakal rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un

Üzeri için: Antep fıstığı Süt kaymağı 
Şerbeti İçin;
3 su bardağığı şeker
3,5 su bardağı su
Çeyrek limon damlası
Kaymaklı Yoğurt Tatlısı  Nasıl Yapılır;
Yumurta ve şekeri mikser ile köpürene kadar çırpalım. Yoğurdunu kabartma tozunu,irmiği , ununu ve diğer Malzemeleri de ekleyip büyük  boy yuvarlak yağlanmış borcama harcı dökün. 180 derece Fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Fırından çıkan Tatlı'nın üzerine ılık şerbeti dökün. NOT;( Şerbet parmağınızı  yakmayacak kıvamda Olmalı .)Dilediğiniz gibi süsleyip servis yapın. Afiyet Olsun


Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 yorum :

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.