Pazı Sarması Tarifi
Pazının Sarması İnanılmaz Lezzetli Olur.
Yiyenler Bilirler.
Bende çok severim lezzetini ,üstelik sarması da çok keyiflidir.
Çokta Besleyicidir. Ben kışın pazının mevsimindeyken canım istedikçe yapar ailecek afiyetle yeriz. Damak tadına bağlı üzerine salçalı yağ da gezdirilebilir ben bu sefer farklı bir tarif yaparak üzerine bolca zeytinyağı gezdirdim yaprak sarması gibi böylede çok lezzetli oldu👌👌👌
Pazı Sarmasının İç Malzemeleri;
🍀2 bağ pazı
🍀3adet adet soğan
🍀2 subardağı pirinç
🍀1yemek kaşığı domates salçası
🍀1yemek kaşığı biber salçası
🍀Yarım demet maydanoz
🍀1tatlı kaşığı kuru nane
🍀1çay kaşığı karabiber
🍀1çay kaşığı kimyon
🍀1.5 çay bardağı zeytinyağı
Pazı Sarması Nasıl Yapılır;
Pirinci ılık su ile ıslayın.
Pazıları kaynayan suda 2 dk kadar haşlayın.
(Soğuk suya tutun ki yeşil rengini muhafaza etsin)
Soğanı yağda kavurarak iç malzemesini hazırlayın.
Tencerenin alt tabanına pazı yaprağı koyup pazıları yerleştirin.
Üzerine çıkacak kadar tuzlu su koyup ocakta pirinçler pişene kadar önce orta kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişmeye bırakın.
Pazı sarmalarınız pişince üzerine zeytinyağı gezdirin.
Afiyet olsun
Kategori
DOLMALAR SARMALAR
C'est un tradition tarif.
YanıtlaSilEmek gerektiren bir tarif
YanıtlaSilBien..
YanıtlaSil