LAHANA SARMASI TARİFİ


Lahana zamanı gelmişken bu nefis lezzetli sarmaları yapmadan olmazdı. Lokum kıvamında tamda istediğim lezzette olunca kaçta yediğimi ben bile bilmiyorum. Sizde bu nefis mi nefis sarmalardan yapmak isterseniz geldin tarifim;
MALZEMELER:
  • 2 adet Orta boy Dolmalık Beyaz Lahana
  • 2 adet Orta Boy soğan
  • Yarım Su Bardağı Zeytinyağı
  • !.5 su Bardağı dolmalık pirinç
  • Yeterince Domates ve Biber salçası
  • Yarım Demet maydanoz
  • Baharat (kimyon, karabiber, pulbiber,nane)
  • YAPILIŞI:
  • Öncelikle  iç Malzemesini hazırlayın.
  • Soğanları Yemeklik Doğrayın.
  • Yarım su bardağı zeytinyağını tavaya koyun.
  • Üzerine soğanları ilave din.
  • Soğanlar Yumuşayana kadar Soteleyin.
  • Yeterince Salçasını ilave edin.
  • 15 Dk ılık suda Islatılmış ve Süzülmüş Pirinçleri ilave Edin.
  • Güzelce Harcı karıştırın.
  • Tuzunu Baharatlarını ilave edin.
  • Son Olarakta kıyılmş maydanozunuda ilave edin.
  • Ocağın altını kapatın.İç Harcınız Hazır.
  • Kaynayan suda Lahana Yapraklarını haşlayın.
  • Yumuşayan Lahana Yapraklarını soğuk suya Tutup Süzgeç ile süzün.
  • Artık Lahanaları sarabilirsiniz.Lahana Tenceresinin zeminine Lahana Yaprakları koyup lahanalarınızı güzelce sarıp İstifleyin.
  • sarma İşlemi bitince tuzunu ve  üzerine Çıkacak Kadar Ilık su ilave edin.
  • Lahanaların dağılmaması için Üzerine dolma taşı veya  Tabak koyun.
  • Önce Orta Ateşte Kaynamaya Başlayınca Kısık Ateşte suyunu Çekene kadar  Pişirin.
  • Piştikten sonra Üzerine zeytinyağı gezdirin.
  • AFİYET OLSUN.





Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 yorum :

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.