Kayseri Mantısı

Q

 Ah bu yöresel lezzetlerimiz yok mu inanılmaz lezetliler yine en sevdiklerimden Birtanesi ev Yapımı Kayseri mantısı bir tabak asla yetmez kesinlikle inanılmaz lezzetli
Malzemeler
3 su bardağı un
1 tane yumurta
1, 5 çay kaşığı tuz
su

içi harcı
250 g kıyma
1 tane büyük boy kuru soğan
tuz
pulbiber
5 dal maydanoz

üzerine
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı  domates  salçası 
sıvı yağ yada tereyağ 
sumak 
kurunane  
kırmızı pubiber   
maydanoz

Hamur malzemeleri karıştırılıp kulak memesinden daha sert kıvamda bir hamur elde edilir. Üzerine temiz bez örtülerek 15 – 20 dk dinlendirin.
İçi için soğan rendeleyin yada ince kıyın .Maydanoz ve baharat ile birlikte kıymaya katılarak iyice yoğrulur.
Hamur ikiye bölünüp her beze unlu zemin üzerinde ince açılır.
Kare kesilip iç ortasına iç harcı konarak hamurun dört ucu ortada birleştirilir.
İsteğe göre haşlamadan önce bir süre fırınlanabilir.
Bir tencerede kaynayan yağlı ve tuzlu suda mantılar dişe yapışmayacak kıvamda haşlanır.
Ocaktan aldıktan sonra içine 1 su bardağı soğuk su ilave edilir.
Salçalı sos için sıvıyağ yada tereyağın da salça  kavrulur 
Yogurt da dövülmüş sarımsak ilave edilir 
Servis tabağına alınan mantının üzerine sarımsaklı yoğurt yayılır .Üzerine salçalı sos gezdirilip nane sumak pulbiber maydanoz ile  süslenir servis yapılır.
Not; haşlama suyu tavuk veya et suyu kullanılabilir veya 1 adet tablet eklenebilir.
Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 yorum :

  1. Ay geçende yapayım dedim şu maniyi kız ne zor ne zormuş meğer.ne emeknstiyor su mantinyahuu.elinize sağlık Emel hanimm

    YanıtlaSil

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.