Kayseri Mantısı
Malzemeler
3 su bardağı un
1 tane yumurta
1, 5 çay kaşığı tuz
su
içi harcı
250 g kıyma
1 tane büyük boy kuru soğan
tuz
pulbiber
5 dal maydanoz
üzerine
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
sıvı yağ yada tereyağ
sumak
kurunane
kırmızı pubiber
maydanoz
Hamur malzemeleri karıştırılıp kulak memesinden daha sert kıvamda bir hamur elde edilir. Üzerine temiz bez örtülerek 15 – 20 dk dinlendirin.
İçi için soğan rendeleyin yada ince kıyın .Maydanoz ve baharat ile birlikte kıymaya katılarak iyice yoğrulur.
Hamur ikiye bölünüp her beze unlu zemin üzerinde ince açılır.
Kare kesilip iç ortasına iç harcı konarak hamurun dört ucu ortada birleştirilir.
İsteğe göre haşlamadan önce bir süre fırınlanabilir.
Bir tencerede kaynayan yağlı ve tuzlu suda mantılar dişe yapışmayacak kıvamda haşlanır.
Ocaktan aldıktan sonra içine 1 su bardağı soğuk su ilave edilir.
Salçalı sos için sıvıyağ yada tereyağın da salça kavrulur
Yogurt da dövülmüş sarımsak ilave edilir
Servis tabağına alınan mantının üzerine sarımsaklı yoğurt yayılır .Üzerine salçalı sos gezdirilip nane sumak pulbiber maydanoz ile süslenir servis yapılır.
Not; haşlama suyu tavuk veya et suyu kullanılabilir veya 1 adet tablet eklenebilir.
Ay geçende yapayım dedim şu maniyi kız ne zor ne zormuş meğer.ne emeknstiyor su mantinyahuu.elinize sağlık Emel hanimm
YanıtlaSil