Elmalı Tart Tarifi


ELMALI tartı o kadar çok severimki anlatamam. Nedense elma ve tarçınını Girdiği Herşeyi çok seviyorum.bu tartın malzemeleri ise herevde bulunan malzemeler ile yapılıyor olması açısındanda herkes yapıp bu lezzetli ağızda eriyen nefis tartı yapıp afiyetle yiyebilir. Buyrun gelsin Malzemeler;
  • 125 gr tereyağı oda sıcaklığında
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 3yemek kaşığı kadar yoğurt
  • 1paket vanilya 
  • 1çay bardağı şeker 
  • 1paket kabartma tozu
  • Kulak memesi yumuşaklığında gelene kadar un
  • Bir tatlı kaşıgı limon rendesi veya portakal rendesi 

  • Elmalı Harç İçin Gerekli Malzemeler;
  •  4adet elma (rendelenmiş )
  • 1tatlı kaşı tarçın 
  • 1 çay bardağı ceviz 
  • 5yemek kaşıgı şeker
Elmalı Tartın Yapılışı:
Öncelikle tart malzemelerinden tart hamurunu yoğuralım.
Tart hamuru dinlenirken elmalı iç harcı hazırlayalım.
Elman elmayı rendeleyin üzerine şekeri dökün elmalar suyunu bırakıp çekene kadar pişirin ceviz ve tarçın da ekleyip karıştırıp soğuma ya bırakın.
Fotodaki gibi hamuru borcama yayın.hamurdan yumruk büyüklüğünde Parça ayırıp şeritler halinde Bıçakla kesin. İç harcı koyup tartın üzerini şeritler ile kapatıp Önceden satılmış 180 ° fırına verin üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin üzerine soğuduktan sonra pudra şekeri eleyin 
Afiyet olsun

Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Hiç yorum yok :

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.