Muhallebili Cevizli Çıtır Kadayıf Tarifi
Sonuç ise gayet başarılıydı.
Ortaya harika bir muhallebili Sütlü tatlı ortaya çıktı. Ağıza gelen biraz çıtır kadayıfın TADI cevizin verdiği ve enfes kremasıyla Biz yemeye doyamadık. gayet hafif bir tatlı olması çayın yanında hadi bir dilim daha yiyeyim dedirtiyordu.
Malzeme ölçüleri:
400gr tel kadayıf
1su bardağı iri dövülmüş ceviz
50 gr tereyağı
6yemek kaşığı toz şeker
Muhallebisi için:
3su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı nişasta
3yemek kaşığı un
1, 5 Çay bardağı toz şeker
4yemek kaşığı labne peyniri yoksa eğer 3yemek kaşığı kadar süzme yoğurt
50gr tereyağı
Vanilya
Yapılışı:
Kadayıfları Bıçak yardımıyla küçük parçalara ayıralım.tavaya Alıp üzerine cevizini,şekerini yağını ilave edip rengi altın sarısı olana karıştırın.dikkat edinki yanmasın kadayıflar.
Bu arada kreması hazırlayın.tereyağı vanilya ve labne dışındaki tüm malzemeleri derin bir Tencereye koyup Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın.Göz göz olmaya Başlayan muhallebiye tereyağını vanilyayı ve labne peynirini koyup mikserle çırpın.
Kızarmış kadayıfların yarısını kelepçeli kalıba veya tepsiye koyup üzerine muhallebiyi döküp kalan kadayıfı da üzerine döküp buzdolabında 2saat kadar dinlendirip servis yapın. Afiyet olsun
Yorum Bırakın
Hiç yorum yok :
Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.