KIYMALI KARNIYARIK BÖREĞİ

Görüntüsü kadar tadınında çok lezzetli olduğu karnıyarık böreğni i sizlerde yapıp afiyetle yemek istermisiniz.
O zaman benden tarifi yapmasına  sizden.
Buyrun Efendim;
 Malzemeleri :
4 adet yufka 
300 gr kıyma
1adet soğan 
yeşil biber
 domates
baharat
Sosu için ;
1su bardağı ılık süt 
3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı veya sıvıyağ , tuz 
üzerine sürmek için : 
Sosun geri kalanına yumurta sarısı ekleyip üzerine sürün.
Yapılışı : Öncelikle Kıymalı Harcı Hazırlayın. Soğanları yemeklik doğrayın. 1 adet yeşil biber ile 1adet domatesi küp küp dograyın.Soğanlar yumuşayıncaya kadar tavada  kavurun .Kıymasını ilave edin. Kıymanın rengi dönene kadar kavurun . Baharatlarını ilave edin.
1adet Yufkayı tezgaha serin.Sos karışımından heryerine sürün Yufkayı ikiye katlayıp ücgen şeklinde kesin.(4 parça olacak).Kıymalı Harçtan yeterince koyup rulo şeklinde sarın.Ortasını bıçakla kesip domates ve biber koyun. Yufkalarınız bitene kadar aynı işleme devam edin.Böreklerin üzerine sos sürüp 180 ‘ derece fırında üzerleri hafif kızarana pişirelim. Afiyet olsun. 



Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 yorum :

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.