KIYMALI KARNIYARIK BÖREĞİ
Görüntüsü kadar tadınında çok lezzetli olduğu karnıyarık böreğni i sizlerde yapıp afiyetle yemek istermisiniz.
O zaman benden tarifi yapmasına sizden.
Buyrun Efendim;
Malzemeleri :
4 adet yufka
300 gr kıyma
1adet soğan
yeşil biber
domates
baharat
Sosu için ;
1su bardağı ılık süt
3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı veya sıvıyağ , tuz
üzerine sürmek için :
Sosun geri kalanına yumurta sarısı ekleyip üzerine sürün.
Yapılışı : Öncelikle Kıymalı Harcı Hazırlayın. Soğanları yemeklik doğrayın. 1 adet yeşil biber ile 1adet domatesi küp küp dograyın.Soğanlar yumuşayıncaya kadar tavada kavurun .Kıymasını ilave edin. Kıymanın rengi dönene kadar kavurun . Baharatlarını ilave edin.
1adet Yufkayı tezgaha serin.Sos karışımından heryerine sürün Yufkayı ikiye katlayıp ücgen şeklinde kesin.(4 parça olacak).Kıymalı Harçtan yeterince koyup rulo şeklinde sarın.Ortasını bıçakla kesip domates ve biber koyun. Yufkalarınız bitene kadar aynı işleme devam edin.Böreklerin üzerine sos sürüp 180 ‘ derece fırında üzerleri hafif kızarana pişirelim. Afiyet olsun.
Kategori
BÖREKLER
Guzel tarif.elinize saglik
YanıtlaSil