KAYSERİ YAĞLAMASI (SEBİT)
Yöresel lezzetlerimiz okadar güzel ve lezzetliler ki fırsat buldukça bende ilk fırsatta yapıyorum.Sonra oturup bir güzel afiyetle yiyiyoruz.Kayseri 'nin mantıdan sonra en güzel yöresel yemeklerinden birtanesi Kayseri yağlaması .Tadı ise bir nevi ev lahmacunu tadında oldukça lezzetli bir hamur işi. İsteğe göre yanına sarımsaklı yogurtla servis yapabilirsiniz.Sizlerde yapmak isterseniz buyrun tarifi....
Malzemeler:
1su bardağı Ilık süt
1su bardağı Ilık su
Tuz
Kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar un
Kıymalı Harç için;
300 gr kıyma
1çay bardağı zeytinyağı
2 adet yeşil biber
3 adet kabukları soyulmuş domates
2 adet orta boy soğan
2yemek kaşığı salça
Yarım demet maydanoz
1çay bardağı su
Tuz karabiber
Hamurun Yapılışı; Yoğurma kabına Ilık suyu sütü ununu ve tuzunu koyup ele yapısmayacak bir hamur yoğurun 20 dk kadar dinlendirin.Bu sırada kıymalı harcını yapın .
Kıymalı harç:Soğanları biberkeri yağda yumusayıncaya kadar pişirin. Domateslerini Salçasını ilave edin.Hafif kavurup kıymayıda ilave edip hafif kavurduktan sonra 1 çay bardağı sıcak su ilave edip 5 dk kadar pişirin . ocağın altını kapatın. Son olarak ta tuzunu baharatını ince doğranmış maydanozunu da ilave edin.Kıymalı harcınız hazır.
Daha sonra dinlenen hamurunuzu yumurta büyüklüğünde bezelere ayırın. Her birinin üzerine un serpin.
İlk yaptığınız hamurdan başlayarak büyük tabak büyüklüğünde merdaneyle açıp Teflon tavada kısık ateşte altını üstünü pişirin . Pisince tavanizda kalan unları peceteyle her yapista siliniz Pişen lavaşların üzerine kıymalı harç koyup bezeler bitene kadar aynı işleme devam edin . Sarımsaklı yoğurtla servis yapın.Afiyet olsun.
Yapım Aşamaları
Yapım Aşamaları...
Servise Hazır....
Malzemeler:
1su bardağı Ilık süt
1su bardağı Ilık su
Tuz
Kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar un
Kıymalı Harç için;
300 gr kıyma
1çay bardağı zeytinyağı
2 adet yeşil biber
3 adet kabukları soyulmuş domates
2 adet orta boy soğan
2yemek kaşığı salça
Yarım demet maydanoz
1çay bardağı su
Tuz karabiber
Hamurun Yapılışı; Yoğurma kabına Ilık suyu sütü ununu ve tuzunu koyup ele yapısmayacak bir hamur yoğurun 20 dk kadar dinlendirin.Bu sırada kıymalı harcını yapın .
Kıymalı harç:Soğanları biberkeri yağda yumusayıncaya kadar pişirin. Domateslerini Salçasını ilave edin.Hafif kavurup kıymayıda ilave edip hafif kavurduktan sonra 1 çay bardağı sıcak su ilave edip 5 dk kadar pişirin . ocağın altını kapatın. Son olarak ta tuzunu baharatını ince doğranmış maydanozunu da ilave edin.Kıymalı harcınız hazır.
Daha sonra dinlenen hamurunuzu yumurta büyüklüğünde bezelere ayırın. Her birinin üzerine un serpin.
İlk yaptığınız hamurdan başlayarak büyük tabak büyüklüğünde merdaneyle açıp Teflon tavada kısık ateşte altını üstünü pişirin . Pisince tavanizda kalan unları peceteyle her yapista siliniz Pişen lavaşların üzerine kıymalı harç koyup bezeler bitene kadar aynı işleme devam edin . Sarımsaklı yoğurtla servis yapın.Afiyet olsun.
Yapım Aşamaları
Yapım Aşamaları...
Servise Hazır....
Magnifique. :)
YanıtlaSilÇok güzel bir paylaşım harka bir lezzet aynı zamanda pratik.tavsiye ediyorum...
YanıtlaSil