FELLAH KÖFTESİ



Fellah köftesi tek başına yendiginde bile okadar doyurucu ki yanına ek bir yemek yapmaya gerek yok bence.Yöresel bir yemek olan Fellah Köftesi genel olarak Adana Mersin Hatay Gaziantep'te yapılan güzel ve farklı bir lezzeti olan yemektir.Sosu ve yoğurdu lezzetine lezzet katıyor.Olmazsa olmazları. Sizlerde Fellah Köftesi yapmak isterseniz Buyrun ozaman
 Malzemeleri
1su bardağı kısırlık bulgur
Yarım su bardağı irmik
1.5 su bardağı su
1yumurta
     1su bardağından 2 parmak eksik un
     Tuz karabiber kimyon
    1yemek kaşığı biber salçası 
Sosu için:
4 diş sarımsak
       1fincan zeytinyağı
                             4 adet domates rendesi veya                         hazır paket püre domates Yapılışı:Tencerenin icine bulguru irmigi ve suyu koyup kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin . Soğuyunca içine yumurtasını ununu karabiberini tuzunu kimyonunu 1 yemek kaşığı biber salçası ni ilave edip güzelce yoğurun. Elinizi cok az suyla ıslatıp bilye büyüklüğünde kofteler yapıp ortasınada parmagınızı batırıp sekil verip kaynayan suya tuz ekleyip köfteler suyun üzerine çıkana kadar kaynatıp kevgirle ayrı bir tabağa alın.Buarada sosunu hazırlayın. Tavaya rendelenmiş sarımsağı ve zeytinyağı nı ilave edip kızdırın.Sonra 1yemek kaşığı tatlı biber salçası nı ilave edip 1dk kadar  kokusunu çıkana kadar karıştırıp domates rendesini ben domates püresi  kullandım. Yarım cay bardağı kadarda su ilave edip sosu  kaynatın. Son olarakta tuzunu ve nanesini ekleyip sosu ocaktan alıp koftelerin üzerine döküp maydanozla süsleyip sarımsaklı yogurtla servis yapın. AFİYET OLSUN. 





Yorum Bırakın
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Hiç yorum yok :

Yorumlarınıza gelecek cevabı takip etmek için beni bilgilendir kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın.