Etli Erik Tavası Tarifi
Yöresel lezzetlerimizden birtanesi etli erik tavası.Genelde bahar ve yaz aylarında yeşil erik mevsiminde yapılır.Zamanında yapıp yemek Lazım.erikleri kızımla birlikte dalından topladık.Bu yöresel Yemeğin adını daha önceden duymuştum.bir gün yapıp yemek arşivime koyarım diyordum.Zamanı bugunmüş.İyiki de yapmışım çokta beğendim. Ekşi seviyorsanız sizin için güzel bir yemek tarifi.Ben yanına bulgur pilavı ve ayran Yaptım çok yakıştı sizlerde yapmak isterseniz buyrun tarifi;
Malzemeleri:
500gr kuşbaşı et
Yarım kilo yeşil erik
1orta boy soğan
1baş sarımsak(rendelenmiş)
1yemek kaşığı biber salçası
1yemek kaşığı domates salçası
2yemek kaşığı Tereyağ
1yemek kaşığı Zeytinyağı
Yeterince tuz
1tatlı kaşığı şeker
Üzerine çıkacak kadar ılık su
Yapılışı:
Tencereye kuşbaşı etleri koyun üzerine 1çay bardağı su koyup etler suyunu çekene kadar pişirin.
Pişen etlerin üzerine soğanları ve Yağı koyup soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin.Salçasını,şekeri ve tuzunu ilave edip kavurun.Erikleri ilave edin.
Yemeğin üzerine çıkacak kadar ılık su koyup erikler yumuşayana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN
NOT:Erikler çok çabuk yumuşuyor kaynamaya Başladıktan 5dk sonra kontrol edin.
like like like..
YanıtlaSil